Други

Злото ражда добро и доброто – зло в „Карбовски: Втори план” - вече от 18:00 ч.

0/5

Злото ражда добро и доброто – зло в „Карбовски: Втори план”  - вече от 18:00 ч.

В съботния 29 октомври Мартин Карбовски ще представи един различен проект за доброто и злото, добродетелите и греховете, правдата и неправдата – история, в която доброто слугува, докато злото царува, а във втория план е самият Карбовски.


„Това е една история за мене и за цяло едно село, което трябва да ми прости онова, което сторих – не като журналист, а като човек – казва водещият и пита зрителите - помните ли преди време имаше една жена, която продаде детето си в Гърция? Там нарекоха детето „русия ангел“, защото то беше албинос. Познавам неговата майка – казва се Сашка. Преди повече от две години на моя въпрос: „Ти, Сашке, защо продаде детето си?”, Сашка отговори – „Защото исках да си купя къща”. Питах я Сашка: „Ако имаш къща – ще престанеш ли да продаваш децата си?”. Тя каза – да. Речено - сторено. Събрахме пари и купихме една стара българска къща на Сашка в българското село Ветрен. Две години по-късно отидох в село Ветрен, за да кажа на Сашка, че за пореден път аз няма да й плащам водата. Обаче тоя път в селото ме нападнаха селяните. Наругаха ме, само дето не ме набиха”, признава Карбовски.


Какъв проблем им е създал – журналистът ще разкаже точно в 18:00 ч. в събота. Тогава той ще вземе решение и какво да прави с наемателите си - в зависимост от това какво ще отговорят зрителите на bTV на неговите въпроси: Ако намерите две деца, заключени цял ден в една барака – ще подминете ли, ще ги оставите да плачат ли? Ако някой си продава детето, защото няма къща – без къща ли ще го оставите? И най-важният въпрос -  как се постъпва в такава ситуация? Трябва ли едни деца да бъдат изхвърлени през зимата на улицата заедно с многобройното си семейство или трябва селяните да плачат и кълнат, докато селото им изчезне? Или ще се окаже, че е най-добре човек нищо да не прави – дори добро. Защото правейки добро на едни, не знаем какво зло сме сторили на други…


Казано с други думи – и тази събота „Карбовски: Втори план” продължава да провокира в търсене на историята и истината под повърхността. 

Още за Втори план, Карбовски: Втори план

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg