Актуално В програмата

Зад стените на Европейския парламент – събота, 17 май, от 19:30 часа в bTV Репортерите

Добави коментар

Тази събота, 17 май, от 19:30 часа в bTV Репортерите Ивайло Везенков ще измине близо 2 хиляди километра до европейската столица Брюксел.

Тази събота, 17 май, от 19:30 часа в bTV Репортерите Ивайло Везенков ще измине близо 2 хиляди километра до европейската столица Брюксел. Там се решават повече от 50 процента от законите, с които всяка страна членка на ЕС трябва да се съобразява. 

В България битката за депутатски места в Европарламента е в разгара си и ще продължи още седмица. Защото наградата си заслужава.

Гражданите на ЕС трябва да работят средно 55 години, за да спечелят сумата, която получава един евродепутат за петгодишен мандат - около 1 млн. евро.

Как работи тази огромна институция и колко близо е до хората? В навечерието на изборите bTV Репортерите надникват зад стените на Европейския парламент. 

В неделя, отново от 19:30 часа, във втората част на материала на Ивайло Везенков, зрителите на bTV ще разберат защо Европейският парламент харчи милиони за пътуваща администрация в три държави. Как всяка седмица всички служители  се местят от Брюксел в Страсбург и Люксембург. 

Кой плаща сметката за голямото преместване на тонове документи ще стане ясно в  bTV Репортерите, веднага след централната емисия новини.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: bTV Репортерите

bTV започва новия сезон с нови лица, формати и предизвикателства

Актуалните предавания на bTV преминават в лятна схема през юли и август

Тази събота в bTV Репортерите: Аз съм БУРНЕША.

Спортът като мост между света на тишината и този на любовта - в bTV Репортерите

bTV Репортерите: Едно денонощие очи в очи с коронавируса, болните и техните спасители