Актуално Други

Водещият на „Оскар”-ите Джими Кимъл със специално послание към зрителите на церемонията по bTV Cinema

Добави коментар

За шеста поредна година единствено филмовият канал на bTV Media Group предава на живо най-голямото събитие от света на киното, начало – 26 февруари, 23:00 ч.


Световноизвестният телевизионен водещ, продуцент и комик Джими Кимъл, който ще води 89-ата церемония по връчването на наградите „Оскар”, записа специално послание към зрителите на церемонията по bTV Cinema.

Видеото с Кимъл зрителите могат да видят в ефира на bTV Media Group, чиито филмов канал за шеста поредна година ще предава на живо най-голямото събитие от света на киното. Началото – 26 февруари, 23:00 ч.

Студиото в София ще бъде с водещи журналистът Георги Тошев и Стаси Кара от „Като на кино”. 

„Месец на Оскарите” започна по bTV Cinema и до края на февруари, всеки ден от 21:00 ч.  зрителите ще имат удоволствието да гледат продукции, удостоени или номинирани за „Оскар”. В програмата са общо над 40 такива заглавия, като всяко четвърто е премиера за българския тв ефир.

Маратонът с премиерите започва на 30 януари в 21:00 ч. със „Зората на планетата на маймуните” . Следват „Кралски афери” с Мадс Микелсен и Алисия Викандер,  „Моето приключение в дивото” с Рийз Уидърспун, „Великият Гетсби” с Леонардо Ди Каприо,  „Крадецът на книги” със Софи Нелис, Джефри Ръш и Емили Уотсън, „Арго” с Бен Афлек, „Гранд хотел Будапеща” с Ралф Файнс, Едуард Нортън и Ейдриън Броуди, „Гравитация” със Сандра Бълок, Джордж Клуни и Ед Харис, и анимацията „Круд”.

Специален календар на филмите от 21:00 ч. има на сайта Oscars.btv.bg. На 30 януари за най-запалените фенове на „Оскар”-ите започва игра с награди във фейсбук страницата на bTV Cinema.

За Джими Кимъл

Водещ и главен продуцент на награденото с „Еми” Jimmy Kimmel Live! Това е най-дълго излъчваното вечерно шоу на Ей Би Си с вече 14-и сезон.

„Способността на Джими да достига до хората е това, което го прави единствен избор за тази работа, споделят продуцентите на церемонията Майкъл Де Лука и Дженифър Тод. Неговият откровен изказ, отзивчивата му персона и ироничен хумор, както и любовта му към всички видове филми, го правят естествен избор за сцената на „Оскар”-ите”.

„Джими има качествата, които притежават всички велики домакини, каза президентът на Академията Черил Бун Айзъкс. Той знае кой е, познава публиката и знае как да ръководи кораб с много движещи се части”.

„Оскарите са в много добри ръце с Джими, категоричен е Доун Хъдсън, изпълнителен директор на Академията. По думите му Джими е остър като бръснач, забавен и непредвидим, и се е доказал като експерт в живото предаване, което е перфектно за аудиторията по света.

Чанинг Дънги, президент на ABC Entertainment, допълва: „Той има дълбоки корени в холивудската общност и чрез страхотната си връзка с аудиторията е ненадминат водещ. Очакваме вечерта да бъде изпълнена със забавление докато почитаме най-добрите във филмовия бизнес”.

 

За продуцентите

Майкъл Де Лука е три пъти номиниран за „Оскар” (за продуцирането на „Капитан Филипс”, „Кешбол” и „Социалната мрежа”), а Дженифър Тод – за „Еми”  („Ако стените можеха да говорят 2”). Това ще бъде техният първи допир с Наградите на филмовата академия на САЩ.

Де Лука има принос към продукцията на над 60 заглавия, включително „Петдесет нюанса сиво”, „Дрога”, „Магнолия”, „Американска история Х” и „Буги нощи”. В момента продуцира последните два филма от трилогията „Петдесет нюанса сиво” – „Петдесет нюанса по-тъмно” и „Петдесет нюанса освободени”, които изизат на екран тази и идната година.

Тод в момента е президент на Pearl Street Films, основана от Бен Афлек и Мат Деймън, където е продуцент на новия „Те живеят в нощта” и главен продуцент на тазгодишния „Джейсън Борн”. Участвала е и в създаването на „Алиса в огледалния свят”, „Селест и Джеси завинаги”, „Алиса в страната на чудесата”, „През Вселената”, „Малки тайни”, „Мементо”, „Брокери” и поредицата „Остин Пауърс”.

„Какъв талантлив екип, коментира Черил Бун Айзъкс. Майк и Дженифър имат страхотна професионална връзка и огромна любов, и респект към киното. Със сигурност ще се възползват от големия си опит за да създадат изключително и незабравимо събитие за филмовите фенове по света”.

„За нас е огромна чест да продуцираме Наградите, споделят Де Лука и Тод. И двамата се прекланяме пред „Оскар”-ите и сме израснали, гледайки церемонията всяка година със семействата си. Благодарим, че ще станем част от този невероятен завет и нямаме търпение да създадем едно вълнуващо шоу, което да почете филмите и силата, с която те обединяват всички нас”.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Оскар

За седма поредна година bTV Cinema ще бъде българският дом на „Оскар”-ите

Българският дом на „Оскар”-ите с впечатляващо студио, много гости и ексклузивни материали

Ексклузивни срещи от червения килим на „Оскарите” с Ясен Дараков по NOVA

За шеста поредна година единствено bTV Cinema ще излъчи на живо церемонията по връчването на „Оскар”-ите

bTV Cinema излъчва 46 топ заглавия в „Месец на Оскарите” през февруари