Актуално В програмата

Във финалния епизод на „Смени жената“: Пълна свобода или отдаденост към семейството движи любовта?

Добави коментар

Във финалния епизод на „Смени жената“ в сряда вечер по bTV две жени на една и съща възраст с тотално различни ценности и философии за любовта размениха животите си...

Във финалния епизод на „Смени жената“ в сряда вечер по bTV две жени на една и съща възраст с тотално различни ценности и философии за любовта размениха животите си за седмица, а арбитър на теориите им за щастие бяха техните половинки. Възможно ли е пълната свободата в една двойка да е задвижващата сила на любовта им и съществува ли момент, в който уверено да се поеме по пътя на родителството?

 

Добави описание


Своите теории за щастие тестваха 31-годишната Кристина и нейната половинка Александър, който е с 6 години по-малък от нея. Двойката живее в София, където Кристина не работи, а е напълно отдадена на семейството и домакинските задължения. Има 9-годишен син от първия си брак, а в момента е бременна в шестия месец от приятеля си Александър. Двамата са неразделни и безумно влюбени един в друг. Описват живота си като сбъдната мечта, а децата - като смисъла на всичко. Кристина се откъсна от половинката си за седмица, като отпътува за морската столица и влезе в дома на Лиляна и Филип, за които постоянната близост между двойката е вид задушаване, а плановете за деца не са на дневен ред. 

 

Добави описание


Лиляна е на 31 години и работи като оператор във фирма за алкохол и цигари. Тя и нейната половинка Филип са гаджета от тийнейджъри, но от една година имат сериозна връзка и живеят заедно във Варна. Двамата излизат и се забавляват поотделно, а основната съставка в рецептата им за щастие е свободата, която си дават един на друг. Нямат дете, защото смятат, че една двойка не бива да създава деца, преди да е готова за това. Щастливи са от начина си на живот и любовта, която стои помежду им.


Идва ли подходящият момент, в който да предприемеш сериозната крачка да станеш родител и по какъв начин една двойка трябва да поддържа любовта помежду си? По тези въпроси размишляваха двете жени с напълно различен светоглед, като всяка от тях се опита да наложи своята теория за щастие като по-рационална. По време на размяната Кристина и Лиляна проведоха откровени разговори с новите си съпрузи за разликата във възрастта, ревността, децата и запазването на пламъка между двойката, в които разликите в разбиранията на двете двойки още по-силно се изостриха. В чисто битов план, това, което не се хареса на Лиляна, след като прекара няколко дни в дома на Кристина, беше, че Александър не взима участие в домакинските задължения и прекалява с видеоигрите. Затова и една от промените, които наложи след смяната на правилата, беше той да поеме половината от домакинството и ограничи времето, в което той и синът на Кристина прекарват пред телевизора.


От своя страна, в новия си дом Кристина не можа да види любов според нейните представи и светоглед. Бъдещата майка сподели вижданията си, че любовта трябва да се поддържа. А след като поговори с Филип за отношенията му с Лиляна, Кристина отново не успя да си отговори на въпроса какво свързва двойката. Това, което направи най-силно впечатление на Кристина, беше, че Лиляна и Филип имат много свободно време, което прекарват поотделно. Поради тази причина, когато настъпи момента правилата да бъдат сменени, софиянката изготви списък, който да помогне на двойката да организира по-лесно времето, което да прекарва заедно. Съвместно с това, Кристина даде на Филип няколко бързи и лесни уроци по романтика.

 

И двете семейства заживяха с новите правила като различията и противоположните навици надделяха на финала на социалния експеримент. На общата среща двете жени не успяха да се убедят една друга в своята теория за семейно щастие.  Въпреки това, всички заедно стигнаха до извода, че макар и да са коренно различни, е важно това, че и двете двойки се чувстват щастливи с начина си на живот.


Какво се случва, когато две крайно различни философии за любовта и родителството се пресекат - вижте в епизода на „Смени жената“.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Смени жената

“Смени жената” се завръща в ефира на bTV

Казармена дисциплина срещу любов и свобода - в новия епизод на “Смени жената”

Сами от “Фермата” 5 и половинката му - герои в “Смени жената”

"Смени жената" сблъска различни виждания за мястото на децата в семейството

Сблъсък на навици и ценности, последван от удовлетворение в “Смени жената”