В програмата

"Ваксината" на bTV Репортерите: Ще отменят ли задължителните имунизации

0/5

"Ваксината" на bTV Репортерите: Ще отменят ли задължителните имунизации

Могат ли да бъдат отменени задължителните ваксини за деца? Отговорът на този и други въпроси ще търси в неделната вечер филмът на bTV Репортерите „Ваксината“.


Векове наред човечеството е изтребвано от страховити епидемии - заличавали селища и обезлюдявали обширни територии. Първата победа над заразите идва в края на XVIII век, когато английският лекар Едуард Дженър открива най-успешното средство за борба с инфекциозните болести – ваксината. Благодарение на масовото и задължително нейно приложение, заболявания като вариолата изчезват от лицето на Земята.


Публикация за връзка на аутизма с ваксината срещу морбили, рубеола и заушка от края на миналия век обаче посява семето на съмнението. Науката го отхвърля, но страхът остава.


В края на октомври родители у нас осъдиха Здравното министерство и РЗИ – Сливен за дискриминация. Административният съд реши, че рискът от зараза не може да ограничи правото на неимунизираното дете да посещава детска градина. Остава въпросът ще продължат ли да бъдат задължителни задължителните ваксини за деца, а отговорът зрителите ще научат от филма на Мария Савкова и Дани Атанасова на 24 ноември, веднага след централната емисия на bTV Новините.

Още за bTV Репортерите

19:30
15.08.2020
bTV Репортерите - поредица за журналистически филми и разследвания
19:30
16.08.2020
bTV Репортерите - поредица за журналистически филми и разследвания
21:45
16.08.2020
bTV Репортерите

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg