В програмата

В навечерието на празника Банго Васил „Джелем, джелем..." в „Темата на NOVA“

0/5

В навечерието на празника Банго Васил „Джелем, джелем..." в „Темата на NOVA“

 В навечерието на ромския празник Банго Васил в „Темата на NOVA” журналистката Лора Инджова и операторът Росен Илиев ни потапят в един ромски музикален етюд. Епизод, в който силата на таланта ще бъде основна тема, а музиката няма да бъде само за фон. За героите в предаването „циганин” не е обидна дума, защото те са реализирани и нямат комплекси, животът им разказва не само за таланта, който имат, но и за волята и хъса за промяна.


Пътят на един ром до Ла Скала е осеян с трудности, но не е невъзможен и доказателство за това е Хари Младенов. Той е единственият български студент от ромски произход, който учи в музикалната Консерватория в Амстердам. Хари е само на 23г., но вече е покорил редица световни музикални сцени.

 

Добави описание


Всички познават Софи Маринова като една от най-известните поп – фолк звезди в България. Качва се на голямата сцена на 18 години, но малцина са запознати с началото на нейната кариера и родителите й. Именно от майка си наследява своя глас. За детството си Софи Маринова разказва с усмивка и споделя, че е израснала с песните на Лили Иванова, Васил Найденов, Георги Христов и дует Ритон. А родителите й са я научили на уважение към училището.

 

Добави описание


Третият герой в ромския епизод е Яшар Бугарашар, който стига чак до Лондон в търсене на интеграция, по-добър живот и по-добро образование за децата си. Той също е свързан с музиката - дълго време е поддържал сайт за ромска музика в България и е разказвал историите на най-успелите ромски музиканти като Джанго Райнхард, смятан за един от великите китаристи на всички времена.

 

Героите в Темата на NOVA доказват, че интеграцията е възможна. Особено когато говори талантът.

 

Гледайте „Джелем,джелем“ в „Темата на NOVA“ тази неделя, 12 януари, веднага след централната емисия новини.
 

Още за Темата на NOVA

12:30
04.04.2020
Темата на NOVA
19:20
05.04.2020
Темата на NOVA
12:30
11.04.2020
Темата на NOVA

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg