В програмата

„В епицентъра на заразата“ в „Темата на NOVA“

0/5

„В епицентъра на заразата“ в „Темата на NOVA“

Нито един район в Европа не беше толкова засегнат от корона-кризата колкото Бергамо. През първите седмици на епидемията броят на починалите в града и едноименната провинция е бил с близо 600% по-висок от обикновено. Така Бергамо и близкият до нея град Милано станаха нарицателно за мащабите на опасността, която COVID-19 представлява.


NOVA е първата българска медия, която след избухването на пандемията в Европа изпрати свой екип в Италия и най-тежко засегнатите Бергамо и Милано, за да покаже на зрителите в какво състояние се намира страната сега. Празни улици, срината икономика, страх от предстоящата зима, но и строги предпазни мерки – това видяха репортерът Благой Цицелков и операторът Росен Илиев.

 

Добави описание


В Италия екипът на NOVA се среща с медицинска сестра, преживяла двумесечна битка с COVID-19.Жената застава за първи път пред камера и разказва от първо лице за ужаса в страната и работата си в старчески дом в Милано, който остана без половината си жители. Зрителите ще чуят още смразяващи истории на лекари, които са били на първа линия при борбата със заразата.


Сред картините на страх и смърт, обаче, има и примери за надеждата, която винаги си проправя път – дори и в най-тежките времена. Кои са българите, които избраха разгара на заразата, за да се венчаят в празното кметство на Бергамо, коя жена продължи да прави музика под оглушителните сирени на линейките – тези и още спиращи дъха истории от Северна Италия тази неделя. 

 

Добави описание


Гледайте „В епицентъра на заразата“ в „Темата на NOVA“ тази неделя, 11 октомври, веднага след централната емисия новини.

Още за Темата на NOVA

12:30
28.11.2020
Темата на NOVA
19:20
29.11.2020
Темата на NOVA
12:30
05.12.2020
Темата на NOVA

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg