Актуално В програмата

„Треска за Оскари” 2017 покорява KINO NOVA от 23 януари

Добави коментар

Вечни класики и хитови филми, отличени от Академията, в пет поредни седмици всяка вечер от 21.00 ч. по KINO NOVA

Вдъхновен от наближаващата церемония по връчването на най-значимите филмови награди, KINO NOVA и тази година ще срещне най-запалените фенове на киното с хитови заглавия, отличени от филмовата академия на САЩ. В продължение на 5 поредни седмици в „Треска за Оскари” киноманите ще имат възможността да се насладят на селекция от качествени филми - вечни класики, спечелили симпатиите на зрителите, и премиерни заглавия. Разнообразието от жанрове, изключителната актьорска игра и въздействащите сюжети ще задоволят всички вкусове и ще се погрижат за доброто настроение на зрителите пред екрана – от 23 януари, всяка вечер в 21.00 ч. по KINO NOVA.

 

Добави описание


Новото издание на „Треска за Оскари”, превърнала се в емблема на филмовия канал, ще излъчи в хронологичен ред най-доброто от историята на наградите Оскар в три последователни десетилетия. Първата и втората седмица класически заглавия от 90-те години ще завладеят ефира на KINO NOVA, а началото ще сложи кино шедьовърът „Мълчанието на Агнетата”. Той е последният от едва три филма в цялата история на наградите Оскар, носител на основните пет награди, известни като „Големите 5“: Най-добър филм, Най-добър режисьор, Най-добра главна мъжка роля, Най-добра главна женска роля и Най-добър сценарий.

 

Добави описание

 

Друга абсолютна класика, която ще зарадва феновете на KINO NOVA на 28 януари, е спечелилият 3 награди от Академията хит „Джурасик парк”. Втората седмица от „Треска за Оскари” ще продължи с още незабравими филми, сред които са „Безсъници в Сиатъл” на 30 януари и „Филаделфия” на 31 януари. Спечелилият приза за Най-добра кинематография през 1995 година „Легенди за страстта” пък ще припомни епичната история за тримата братя и техния баща на 01 февруари.

 

Добави описание


Третата седмица на „Треска за Оскари” ще пренесе зрителите от най-доброто от края на 90-те към новия век. На 07 февруари ще видим носителя на Оскар за Най-добър актьор и Най-добра актриса „Колкото - толкова”, а последният филм на прага на следващото десетилетие е „Животът е прекрасен”, отличен с три награди Оскар за: Главна мъжка роля, Най-добър чуждестранен филм и Най-добра филмова музика.

 

Добави описание

 

На 09 февруари новата страница в историята на филмовото изкуство ще разгърне „Талантливият мистър Рипли”, следван от още няколко запомнящи се заглавия - „Шоколад” на 10 февруари, „Гладиатор” на 11 февруари и „Герой” на 12 февруари.

 

Добави описание


Сред заглавията, които ще привлекат феновете пред екрана в четвъртата седмица на вълнуващата кино серия „Треска за Оскари” са „Спайдърмен” на 13 Февруари, „Отблизо” на 15 февруари, „Трансформърс” на 18 февруари и „Гадни копилета” на 19 февруари.

 

Добави описание


Последната пета седмица на кампанията ще бъде белязана с някои от най-атрактивните филмови заглавия от последните години и цели три звездни премиери. „Джанго без окови” на 22 февруари, с Оскар за Най-добра поддържаща мъжка роля и Най-добър оригинален сценарий, номинираният в 10 категории за Оскар „Американска схема” на 23 февруари и „Капитан Филипс” на 24 февруари с 6 номинации от Академията също са сред култовите филми, които ще бъдат част от кампанията на KINO NOVA.

 

Добави описание

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър