Актуално В програмата

Топ 10 на хоби-готвачите избират в MasterChef

Добави коментар

Кои са десетимата най-добри хоби-готвачи в MasterChef? В ефира на bTV журито ще селектира майсторите в кухнята като ги изпрати в необичайна, тежка отборна битка и тества уменията им с популярен зърнен продукт

Кои са десетимата най-добри хоби-готвачи в MasterChef? В ефира на bTV журито ще селектира майсторите в кухнята като ги изпрати в необичайна, тежка отборна битка и тества уменията им с популярен зърнен продукт. Един от участниците ще се раздели с кулинарното шоу, а останалите ще оформят златната десетка.   


Първата задача ще раздели претендентите за приза от 100 000 лева в четири отбора от по двама души. Във всеки тим играчите ще се редуват да готвят по 10 минути на смени. Задачата им - да създадат четири различни street food ястия, предлагани на улицата в различни държави и да измислят петото сами, ще се превърне в изпитание за психиката им. Екипната работа ще сблъска не само кулинарни стилове, но и противоположни характери. В един от отборите ще се съберат спокоен и стресиран готвач; в друг - хаотичен оптимист и подреден песимист; в трети - деспотичен „господар“ и примирен „слуга“. Само една от двойките ще постигне хармония и разбирателство, и ще загърби егото в името на общата цел.


Огромното напрежение ще избие под формата на полусурови и зле овкусени ястия, а Chef Силвена Роу ще сравни най-нелицеприятното от тях с медуза. Между хоби-готвач и Chef Петър Михалчев ще избухне професионален спор, който ще премине през размяна на остри реплики и ще завърши с примирие.  

 

Добави описание


Два кулинарни тима ще се представят на ниво, а останалите ще отидат на 30-минутна спринт-елиминация. С брашно, мляко, бакпулвер и яйца те ще трябва да направят класически десерт, а който се справи най-добре, ще избегне следващия, решаващ кръг.


Във втория етап от елиминациите журито ще очаква сладки или солени ястия, приготвени с  популярна зърнена култура. Chef Силвена Роу ще насочи вниманието към термичната обработка, от чиято прецизност ще зависи крайният резултат. За да запазят мястото си в кухнята на MasterChef, участниците ще изненадат с въображение и техника, и ще композират от многокомпонентни вегетариански ястия до ориенталски шедьоври с хрупкав пилешки чипс. Някои ще създадат красиви презентации с лош вкус, а други ще се изложат с декорацията, но пък ще погалят небцето. Chef Силвена Роу, Chef Петър Михалчев и Chef Андре Токев  ще станат свидетели както на забележителен талант, така и на пълна немощ при комбинирането на подправки.


Един от участниците ще се спаси на косъм от изгонване и ще влезе в Топ 10 на най-добрите хоби-готвачи на България. Друг обаче няма да успее да защити престилката си и ще  се сбогува с най-доброто кулинарно шоу.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: MasterChef

Биляна, Осман и Марианна се борят за титлата MasterChef

Епичен полуфинал в петък вечер ще определи тримата финалисти в MasterChef

Хоби-готвачите влизат в надпревара за място на полуфинала в MasterChef

В кухнята на MasterChef избухва пожар

Тоби Димова напусна MasterChef с горчиви сълзи