Актуално В програмата

Теодора Бонева се сбогува с MasterChef във вторник вечер

Добави коментар

В разгара на MasterChef една от най-амбициозните участнички се раздели с шоуто.

В разгара на MasterChef една от най-амбициозните участнички се раздели с шоуто. Теодора Бонева, която влезе в кулинарното състезание, твърдо решена да победи, се сбогува с журито и конкурентите си. „Ще бъде лъжа, ако кажа, че не съжалявам, че си тръгвам. В MasterChef можеш да се заредиш със страхотна положителна енергия и да сбъднеш мечтата си“, заяви 43-годишната управителка на ресторант и свали престилката. 

 

Добави описание


Пътят на Теодора към титлата и приза от 100 000 лева беше пресечен от семплите ѝ пълнени  веган чушки с манго и орехи. Ястието се оказа постно - не само буквално, но и преносно, на фона на повечето добре обмислени и балансирани предложения. Леко суровият пълнеж и неподходящият сос, придружени от липсата на въображение, отблъснаха журито. „Не виждам желание в твоята чиния“, обобщи Chef Андре Токев.

 

Добави описание


Заедно с останалите хоби-готвачи, Теодора имаше на разположение 60 минути, за да създаде веган ястие със суперхрани като просо, личи, спирулина, шипки, чия, кълнове, пчелен прашец и др. Освен за нея, изпитанието се превърна в кошмар и за Добромир Ганчев-Добата. „От 365 дни в годината 365 дни готвя с месо. Сега от печката не мирише на нищо! Все едно съм набрал трева и съм я сложил в тигана!“, пошегува се той. Въпреки че сервитьорът направи всичко по силите си да приготви „зелено“ ястие със селъри и аспержи с пюре от броколи и авокадо, и да го оформи като разлистено дръвче, журито оцени композицията му като наивистична.

 

Добави описание


Други веган ястия обаче получиха заслужени комплименти. Сред тях бяха тартът с желе от ревен и пекан на Димитър; просото със спанак, сушени домати и гъби с импровизирана темпура на Елени и кърито с чипс от сладък картоф и арабски хляб на Куин, чийто вкус превзе небцето на Chef Силвена Роу.

 

Добави описание


Освен в индивидуална битка, хоби-готвачите трябваше да покажат умения и отборно. Задачата им - да приготвят супа и основно ястие с риба и морски деликатеси за 12 професионални рибари се оказа изключително отговорна, защото продуктите бяха уловени в Черно море лично от гостите. 
Сините с капитан Красимир представиха супа със сафрид и калкан, плюс филе от калкан върху „мързелив“ картоф. Въпреки че никой от тима не беше филетирал деликатесната дънна риба, крайният резултат беше повече от добър. Червените, водени от копирайтъра Ивайло, рискуваха със супа от лефер с нар и земна ябълка, а като основно приготвиха паламуд с мус от цвекло и целина, и маслен сос. Слабият бульон обаче ядоса Chef Роу и се наложи спешното му овкусяване с узо.

 

Добави описание


След дегустацията на двете менюта, гостите избраха за победител сините със 7 на 5 гласа.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: MasterChef

Биляна, Осман и Марианна се борят за титлата MasterChef

Епичен полуфинал в петък вечер ще определи тримата финалисти в MasterChef

Хоби-готвачите влизат в надпревара за място на полуфинала в MasterChef

В кухнята на MasterChef избухва пожар

Тоби Димова напусна MasterChef с горчиви сълзи