Темата на Нова

„Темата на Нова”: „Сирия – животът в лагерите”

NOVA • 0/5

„Сирия – животът в лагерите” – тази неделя, 3 ноември от 19:30 часа в „Темата на Нова”

Съдбата на 4 милиона души, видяна през погледа на едно дете

Тази неделя, 3-ти ноември, от 19:30 ч. по Нова ТВ ще бъде излъчена втората част на документалния филм „Картини на живот и смърт” - „Сирия – животът в лагерите”. Той е дело на журналиста Диана Намех и операторът Росен Илиев.

Диана Намех е родена в Сирия и работи като журналист по време на конфликта там в продължение на 2 години. След завършване на образованието си в Калифорнийския университет в Лос Анджелис идва в България и е поканена от Нова ТВ да се присъедини към екипа, който заминава, за да отрази отблизо гражданския конфликт в Сирия.

Николай Дойнов и Диана Намех

Заедно с журналиста Николай Дойнов и оператора Росен Илиев, Диана работи няколко дни в една от най-горещите точки в света днес. Филмът й „Сирия – животът в лагерите” ще разкрие съдбата на 4 милиона души през очите на едно дете – 13-годишния Нъжем (в превод от арабски „Звезда”), който намира свой начин да работи, за да подпомогне изхранването на семейството си.

„В лагера, в който бяхме, живеят повече от 1000 души. Животът им е наистина между живота и смъртта. Вече повече от година хората там бягат от град на град и от лагер в лагер. Може би в този момент, те водят най-голямата си битка, този път срещу природата. Докато бяхме там, те очакваха прииждането на реката, до която е построен лагерът” – споделя с голяма тъга за народа си  Диана.

Как живеят милионите сирийци, които не искат да напуснат родината си? От какво имат нужда и защо една от героините във филма споделя „ Нищо не ми остана, освен Божията милост” - зрителите на Нова ТВ ще разберат тази неделя, от 19:30 в „Темата на Нова”.
 

Още за Темата на NOVA

12:30
01.02.2020
Темата на NOVA
19:20
02.02.2020
Темата на NOVA

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg