Актуално В програмата

Темата на NOVA: Рецепта за chef

Добави коментар

Шеф готвачите се превърнаха в рок звезди, но какво коства всъщност да си най-добър сред най-добрите?

 Тази неделя Темата на NOVA надниква в професионалната кухня, за да разкрие какво коства да си не просто професионален готвач, а chef. Какво ще стане, ако съберем на едно място - няколко килограма талант, 4 чаши дисциплина, 3 лъжици умения, 2 щипки любов и поръсим с въображение. Отговорът е готвач. Те ли са новите рок звезди - любимци на публиката? С хиляди фенове по целия свят, те са се настанили удобно в сърцата на чревоугодниците.

 

Добави описание

 

„С "Рецепта за chef - истории за успеха“ проследяваме пътя от чирак до шеф в кухнята. Тръгваме по следите на храната, или по изкушаващия сетивата мирис на добре приготвено агнешко с листенца от розмарин“, разказва авторът Василена Гръбчева.


В проследяването на този път тя се среща с шеф Цветомир Николов – висок 2.05 метра, не е баскетболист, но стреля от високо като централен играч в кухнята. Шеф Николов има собствен ресторант, но преди да плува в свои води е обиколил кухните в почти цяла Европа.

 

Добави описание


Следва посещение на Софийската професионална гимназия по туризъм, където мечтата да бъдеш шеф готвач е в сърцата на поне половина чираци-готвачи.


Пътят на професионалната кухня продължава с живата история на кулинарията в България  - проф. Асен Чаушев, автор на първата готварска книга и създател на първото частно кулинарно училище у нас. Започва работа на 16 години с разрешение на Инспекция по труда и стажът му е вече 54 години. Първият човек, който обслужва, е Тодор Живков – за него казва и че е най-лесният му клиент.

 

Добави описание


Сред готвачите, излезли от школата на проф. Чаушев, е Шабан. Днес е довереник в кухнята на  един от най-популярните шеф готвачи у нас - Виктор Ангелов. Шабан казва, че най-ценното, което е научил от него, е да не прави компромиси с нищо, дори със себе си.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Темата на NOVA

„Съдби за продан” в „Темата на NOVA“

„Новата вълна” в „Темата на NOVA”

„Да уловиш слънцето” в „Темата на NOVA”

„Ничии и свои“ в „Темата на NOVA“

„В лабиринта на ТЕЛК” в „Темата на NOVA“

В програмата:

12:30 20.04.2024
Тв програма NOVA
19:20 20.04.2024
Тв програма NOVA
20:45 20.04.2024
Тв програма NOVA NEWS
19:20 21.04.2024
Тв програма NOVA
19:20 27.04.2024
Тв програма NOVA