В програмата

Темата на NOVA: Пролетта на шпионите - тази неделя в 19.20 ч.

0/5

Темата на NOVA: Пролетта на шпионите - тази неделя в 19.20 ч.

Тази неделя Темата на NOVA ще пренесе зрителите в Солсбъри – доскоро тихо градче в Южна Англия, а днес – синоним на международен дипломатически скандал. Една история, която тръгва от пейка и стига до прага на Кремъл. В основата на кризата е Сергей Скрипал, двоен агент - първо на руското, след това на британското разузнаване. Изпратен е на Острова след сделка за размяна на шпиони, оттогава води привидно скучен живот в изгнание в английската провинция.


Кой и защо атакува с отрова Сергей и дъщеря му Юлия - екипът на NOVA задава въпроси на свидетели и разследващи. Не пропускайте да разберете отговорите им тази неделя в 19.20 ч., веднага след централната емисия новини.

 

“В момента границата между фактите и пропагандата по този случай е много деликатна. Затова ние нямаме претенции да правим разкрития и заключения. В Темата на NOVA задаваме въпроси по случая “Скрипал”. И даваме думата на авторитетни криминалисти, изследователи, учени и анализатори - британци и руснаци. Ще говорят и очевидците от Солсбъри. Мисля, че в този случай е особено важно да се слуша с любопитство, а не с предубеждения. Отговорите, като във всяка шпионска история, са интригуващи”, разказва авторът Надежда Узунова.

 

Разследването на британските власти показа, че Сергей и Юлия Скрипал са отровени с химическо оръжие - нервнопаралитичното вещество Новичок. Пред камерата на NOVA случаят коментира Дейвид Кантър - легенда на британската криминалистика. Експертът нарича нападението срещу Скрипал „престъпление без страст” – хладнокръвно пресметнат опит за убийство.

 

Кой е наемникът и кой го е наел - говорят свидетели, криминалисти и следователи. Отговорите - в „Темата на NOVA” тази неделя от 19.20 ч. след Централните новини.

Още за Темата на Нова

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg