Актуално В програмата

Тежко болни се лекуват с масло от коноп

Добави коментар

Наказателният кодекс на Република България не е никак благосклонен към производителите на така наречения лек наркотик – конопа.

Българският законодател е по-строг от този в Австрия, Канада, Финландия, Германия, Израел, Италия, Нидерландия, Португалия и Испания, както и в 23 американски щата, където канабисът за медицински цели е разрешен.

Тази събота, 12 септември в “Ничия земя” Елена Чопакова ни среща с няколко човека, в чийто живот конопът е изиграл решаваща роля. Условна присъда, няколко тумора в мозъка, една левкемия и един остър диабет – това е съдбата на Калоян, Тина и сина ѝ Венко и Васил. Погледнали смъртта в очите, никой от тях не се е отказал от живота и не се е предал, въпреки че са били “отписани” от традиционната медицина. Днес те са живи. И разказват. С имената и лицата си.

“Трябва да признаем, че изпитваме страх за нашите герои, но, както ще чуете, те не се страхуват от сляпата за болките им Темида. Страхуват се единствено от смъртта, защото законът като че ли им я гарантира. Не знаем дали маслото от канабис е способно на чудеса, но заедно с Калоян, Тина, Васил и Венко разказваме за надежда.

Желаем им живот и здраве. На министрите и депутатите ни – съвест и разум. А пък ние никога няма да забравим, че първата Библия е отпечатана на хартия от коноп. А до не много отдавна от конопена хартия се правеха банкноти. Ще наречем това ирония, а всичко останало - надежда.”

“Ничия земя” - събота, 12 септември, 18:00 часа, Нова телевизия

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Ничия земя

Утвърдени предавания на NOVA с нов сезон през есента

Мехмед Али Агджа ексклузивно пред NOVA

Премиерен сезон на „Хавай 5-0“ и селекция от предавания през юли по NOVA

Необикновената история на един бивш мюсюлманин и настоящ свещеник

Откровено от бабата на Азис – известната гадателка Баба Станка

В програмата:

01:15 19.04.2024
Тв програма NOVA NEWS
03:50 19.04.2024
Тв програма NOVA NEWS
06:30 19.04.2024
Тв програма NOVA NEWS
16:10 19.04.2024
Тв програма NOVA NEWS
19:15 19.04.2024
Тв програма NOVA NEWS