В програмата

Тази събота в bTV Репортерите: Музиката на Европа

0/5

Тази събота в bTV Репортерите: Музиката на Европа

Съдбите на няколко талантливи българи, намерили професионална и житейска реализация в Лисабон, разказва Десислава Ризова тази събота в bTV Репортерите. Журналистът среща зрителите на bTV с магията на музиката, за да покаже свободата да пътуваме, работим и творим в Европа без граници.

 

Добави описание


За повече от 65 години от своето създаване, Европейският съюз е променил много животи, съдби и планове. Позволил е на хората на стария континент да се движат свободно, да избират и да променят решението си.

 

Добави описание


Десислава Ризова представя съдбата на Симеон Димитров – племенник на българския Патриарх Неофит и хорист в операта „Сан Карлош“ в Лисабон. Репортерът влиза зад кулисите на операта и в Музея на оперните дрехи, за да покаже на зрителите безграничните възможности на творчеството и свободното пътуване.


Българският енорийски свещеник Гоце Христов също попада в столицата на Португалия, следвайки мечтата си за Европа. Защо остава там и какво значение има служението му за живота на българите в Португалия, зрителите ще видят в събота веднага след централната емисия на bTV Новините.

 

Добави описание


Европа няма граници за тези, които владеят универсалния език на изкуството. Това доказва и историята на португалката Ана Мендес – графичен дизайнер, намерила своята реализация в България.

Още за bTV Репортерите

19:30
26.09.2020
bTV Репортерите - поредица за журналистически филми и разследвания, нов сезон 21
21:45
26.09.2020
bTV Репортерите
19:30
27.09.2020
bTV Репортерите - поредица за журналистически филми и разследвания

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg