В програмата

Тази събота в bTV Репортерите: Има ли традиции в спорта за инвалиди в България

0/5

Тази събота в bTV Репортерите: Има ли традиции в спорта за инвалиди в България

Има ли вече създадени традиции в спорта за инвалиди в България и какво е нужно, за да се вдъхне увереност на хора с увреждания – разказва фоторепортерът Ладислав Цветков във филма „Мисия надежда“ за bTV Репортерите тази събота.

 

Спортът при подобна категория хора е трудна задача, но въпреки това редица спортисти от целия свят с различни увреждания успяват да постигнат резултати. През последните години активно се работи в тази посока по света, като за целта се създават и специални съоръжения - може да се види как инвалид се спуска с шеметна скорост по пистата или как атлет бяга със завидна бързина.

 

Добави описание

 

Високото спортно майсторство и преследването на върхови постижения, независимо от това дали се касае за хора с увреждания, или без, е в категорията на елитния спорт. Колкото по-висока е категорията, толкова по-малко хора са на върха на състезателната пирамида. Голямата и по-трудна задача е масовият спорт. Там, където се привлича максимален брой хора, и където целта е далеч по-социална и със значим обществен ефект.

 

Екипът на bTV представя хора, които  с цената на много труд, постигат забележителни резултати в сферата на спорта за инвалиди. През последните години у нас има много хора, които градят забележителни практики.

 

Добави описание

 

Какви усилилия костват на треньори, доброволци и родителите, за да може децата да изпитат собствените си възможности и да постигнат резултати – зрителите на най-гледаната телевизия в България могат да гледат във филма „Мисия надежда“  на 22 септември В bTV Репортерите веднага след централна емисия новини в 19 часа.

Още за bTV Репортерите

19:30
08.08.2020
bTV Репортерите - поредица за журналистически филми и разследвания
19:30
09.08.2020
bTV Репортерите - поредица за журналистически филми и разследвания
21:45
09.08.2020
bTV Репортерите

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg