Актуално В програмата

„Тази събота и неделя” от сърцето на Европейската столица на културата

Добави коментар

Изтъкнати творци, ритъм и атмосфера – на живо от Пловдив с Алекс Кръстева

В съботното утро на 12 януари, „Тази събота и неделя” гостува с изнесено студио в града под тепетата по случай официалното откриване на уникалния за България проект – „Европейска столица на културата”. Часове преди грандиозния откриващ спектакъл, новата водеща на предаването Алекс Кръстева ще срещне зрителите на bTV с кмета на Пловдив Иван Тотев, артистичния директор на фондация „Пловдив 2019” Светлана Куюмджиева и изтъкнати пловдивски творци. Те ще разкрият любопитни подробности за културните инициативи, които ще се състоят през 2019 г., както и за проблемите, с които се сблъсква града по време на мащабната организация.


Директно от 25-метровата кула в центъра на града, построена специално за събитието, зрителите на „Тази събота и неделя“ ще научат детайли от кухнята на церемонията, с която Пловдив ще отвори нова страница в историята си. В ефир ще звучат и изпълненията на оркестър „Д’Амброзио” от италианския град Матера, както и на българските гайдари от формация „Наздравица”. Добро настроение и програма в по-свободен стил обещава и германският диджей Шилер.


В студиото в София Диана Любенова ще посрещне любими гости, сред които актрисата от „Столичани в повече“ Силвия Лулчева и обичаната певица Тони Димитрова. В минутите с Жени Марчева на фокус ще бъде горещата тема за побоя над командос във Войводиново.


Вълнуващи срещи с интересни гости очакват зрителите на bTV и в неделната сутрин. Специални гости на предаването ще бъдат актрисата Стефка Янорова и актьорът и водещ на „Преди обед“ по bTV Александър Кадиев. По повод 80-годишнината на Красимира Колдамова, Диана Любенова ще гостува в дома на примабалерината. А в студиото при Алекс Кръстева ще влезе ръководителят на българската база в Антарктида - проф. Христо Пимпирев, който се завръща у нас с последните новини от ледения континент. 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Тази събота , Тази неделя

bTV започва новия сезон с нови лица, формати и предизвикателства

Бесте Сабри и Митьо Маринов са новите водещи на „Тази събота и неделя”

Актуалните предавания на bTV преминават в лятна схема през юли и август

Кристина Газиева се присъединява към екипа на „Тази събота и неделя“ по bTV

Актуалните предавания на bTV продължават през лятото с ексклузивни теми и гости