В програмата

Тази неделя в bTV Репортерите: Възраждането на пътя на коприната

0/5

Тази неделя в bTV Репортерите: Възраждането на пътя на коприната

Пътят на коприната, свързващ Изтока и Запада, е възникнал още преди новата ера. През вековете той е преживявал своите възходи и падения. А днес сме на прага на поредното му възраждане. Ще стане ли Китай световен икономически хегемон и къде е България в плана „Един пояс, един път“ - разказва Десислава Ризова във филма „Източни връзки“ за bTV Репортерите тази неделя (23.09).

 

През 2013-та година светът за пръв път чува за новия план на китайския президент Си Дзипин - "Един пояс, един път". Тогава той е още в зародиш и цели разширяването на търговските връзки на Китай и възстановяването на Пътя на коприната. Днес вече се говори за план, адресиран към 65 държави на няколко континента, който има амбицията да промени световната търговия.

 

Осъществяването на проекта означава сериозно преоформяне на глобалните икономически модели. Анализаторите не са единодушни в становището си за тази инициатива и съзират в нея съществени ползи, но и сериозни рискове.

 

А проектът, който беше прогнозиран за няколко стотин милиарда, вече се оценява на трилиони долари.

 

Какъв е животът в Китай и какво ще се промени за хората след възраждането на пътя на коприната – гледайте филма „Източни връзки“ тази неделя веднага след централна емисия новини в 19 часа.

Още за bTV Репортерите

21:45
30.05.2020
bTV Репортерите
21:45
31.05.2020
bTV Репортерите

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg