Актуално В програмата

Тази неделя в bTV Репортерите: „Спомени от Карабах”

Добави коментар

За конфликтите в кавказкия регион разказва Иван Георгиев веднага след централната емисия на bTV Новините

Тази неделя в bTV Репортерите зрителите на bTV ще видят филма на Иван Георгиев „Спомени от Карабах”. Един от най-подготвените български журналисти по темите на Близкия изток и югозападна Азия ще покаже на зрителите обективна и задълбочена картина от другата страна на Черно море.

 

Добави описание

 

„Планинската черна градина”, както е в буквален превод името Нагорни Карабах, е сцена на вековен конфликт между арменци и азери. Съвременният му етап започва в края на 80-те години на миналия век, когато доминиращото арменско население обявява независимост. Разпадът на Съветския съюз ускорява процесите на разделение, а последвалата войната потресе света със своята бруталност.

 

Добави описание

 

Конфликтът се изостри за пореден път през 2016-а година. Тогава екип на bTV достигна фронтовата линия в непризнатата република, а във филма си „Черната градина на Изтока” Десислава Ризова и Евгени Генов показаха арменската страна на войната.

 

Тази неделя след новините Иван Георгиев връща отново зрителите на bTV в това окървавено парче земя, за да разкаже историята на един от най-ожесточените военни конфликти след Втората световна война, през очите на азербайджанското население в региона.

 

Добави описание

 

Освен спомените на оцелелите и видимите последствия от войната, тази серия на bTV Репортерите ще отведе зрителите и до огневата линия, която разделя две все още воюващи армии. Зрителите ще чуят и разказите на мъжете, които защитават родината си с оръжие в ръка.

 

Добави описание

 

И още - какво е да живееш и да отглеждаш децата си на метри от окопите? В колко човешки животи се измерва стойността на земята и може ли да бъде сложен край на тази вековна вражда? Зрителите ще видят тази неделя, след bTV Новините във филма на Иван Георгиев и оператора Борис Пинтев, с продуцент Гена Трайкова.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: bTV Репортерите

bTV започва новия сезон с нови лица, формати и предизвикателства

Актуалните предавания на bTV преминават в лятна схема през юли и август

Тази събота в bTV Репортерите: Аз съм БУРНЕША.

Спортът като мост между света на тишината и този на любовта - в bTV Репортерите

bTV Репортерите: Едно денонощие очи в очи с коронавируса, болните и техните спасители