В програмата

Тази неделя в bTV Репортерите: „Спомени от Карабах”

0/5

Тази неделя в bTV Репортерите: „Спомени от Карабах”

Тази неделя в bTV Репортерите зрителите на bTV ще видят филма на Иван Георгиев „Спомени от Карабах”. Един от най-подготвените български журналисти по темите на Близкия изток и югозападна Азия ще покаже на зрителите обективна и задълбочена картина от другата страна на Черно море.

 

Добави описание

 

„Планинската черна градина”, както е в буквален превод името Нагорни Карабах, е сцена на вековен конфликт между арменци и азери. Съвременният му етап започва в края на 80-те години на миналия век, когато доминиращото арменско население обявява независимост. Разпадът на Съветския съюз ускорява процесите на разделение, а последвалата войната потресе света със своята бруталност.

 

Добави описание

 

Конфликтът се изостри за пореден път през 2016-а година. Тогава екип на bTV достигна фронтовата линия в непризнатата република, а във филма си „Черната градина на Изтока” Десислава Ризова и Евгени Генов показаха арменската страна на войната.

 

Тази неделя след новините Иван Георгиев връща отново зрителите на bTV в това окървавено парче земя, за да разкаже историята на един от най-ожесточените военни конфликти след Втората световна война, през очите на азербайджанското население в региона.

 

Добави описание

 

Освен спомените на оцелелите и видимите последствия от войната, тази серия на bTV Репортерите ще отведе зрителите и до огневата линия, която разделя две все още воюващи армии. Зрителите ще чуят и разказите на мъжете, които защитават родината си с оръжие в ръка.

 

Добави описание

 

И още - какво е да живееш и да отглеждаш децата си на метри от окопите? В колко човешки животи се измерва стойността на земята и може ли да бъде сложен край на тази вековна вражда? Зрителите ще видят тази неделя, след bTV Новините във филма на Иван Георгиев и оператора Борис Пинтев, с продуцент Гена Трайкова.

Още за bTV Репортерите

21:45
30.05.2020
bTV Репортерите
21:45
31.05.2020
bTV Репортерите

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg