Актуално В програмата

Тази неделя в bTV Репортерите: Скандалът с sms-ите и уволнената директорка

Добави коментар

Мария Савкова разнищва случая с детската градина в Горна Баня

За есемесите, бележките, телефонните обаждания и нарушенията на уволнената директорка от Горна Баня, за които в общината са си затваряли очите, разказва тази неделя в bTV Репортерите Мария Савкова.

 

Добави описание

 

Журналистът се среща с всички засегнати страни, за да отговори на въпроса, който всички си задават: има ли схема за достъп през задния вход или това е лично отмъщение на провинен директор.


Скандалът с уволнената директорка на 164 ДГ „Зорница“ повдига запореден път въпроса дали влизат деца по втория начин в детските градини с протекции от високо ниво и какво е нужно да се направи, за да спрат порочните практики. Мария Савкова разговаря с бившата вече директорка за съобщенията с имена и ЕГН-та на деца, които тя показа и за обвиненията, които отправи към общински чиновници и районната администрация за натиск за прием.

 

Добави описание


Официалнатa позиция на общинарите е, че не са оказвали натиск, а са искали справка. Зрителите ще чуят в неделя веднага след централната емисия на bTV Новините обяснението на районния кмет на Овча купел Христина Семерджиева и Заместник-кмета по въпросите на образованието Тодор Чобанов.


Пред микрофона на Мария Савкова застават и родители, които живеят срещу детската градина, но децата им не са приети в градината, за да разкажат за трудностите, които срещат.


 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: bTV Репортерите

bTV започва новия сезон с нови лица, формати и предизвикателства

Актуалните предавания на bTV преминават в лятна схема през юли и август

Тази събота в bTV Репортерите: Аз съм БУРНЕША.

Спортът като мост между света на тишината и този на любовта - в bTV Репортерите

bTV Репортерите: Едно денонощие очи в очи с коронавируса, болните и техните спасители