Актуално В програмата

„Търси се“ показва непознатия свят на Любен Чаталов

Добави коментар

„Търси се“ показва непознатия и много интересен свят на актьора Любен Чаталов

„Търси се“ показва непознатия и много интересен свят на актьора Любен Чаталов – тази неделя, 13 май от 11:00 ч.  по bTV.

 

„Джордж  Клуни има 52 филма и има къща на Лаго ди Комо, аз имам 142 филма, и имам къща в Мирково. Какво ни различава с Клуни? Нищо!“ Това казва с усмивка звездата от „Адаптация“, „Лавина“, „Опасен чар“ и още десетки любими български ленти.
 


От няколко години роденият в София актьор живее щастливо и спокойно в село Мирково, близо до Пирдоп, където е минало неговото детство и там останат неговите най-близки роднини и приятели.  Там, една от стаите в къщата му, е направена като галерия с близо 50 картини на негови близки приятели.

 

„Не харесва града, защото има чувството, че големият град ме гледа лошо и иска да ме изцапа с кал“, споделя Любен Чаталов.

 

Добави описание

 

Първата среща в „Търси си“ е с Катето Евро, с която заедно снимат филма „Пътуващо кино“. Тя твърди, че е преоткрила колегата си след толкова години, в които не са работили заедно. Един месец те живели заедно в къща по време на снимачния процес в Твърдица. Хвали го колко е добър и добронамерен, и колко добре се играе с него, и как през цялото време я окуражавал и тя да играе по-добре. Катето Евро подчертава и колко добър готвач е колегата й.

 

Една от най-емоционалните срещи в предаването е с Никола Станчев, първи братовчед на Любен Чаталов.

 

„Той ме е учил на прямост и честност. За мен той е всичко. С него чувствам сигурен и свободен“, казва Никола.

 

Разказва за загубата на майка на Любен, за браковете му и трите му деца, никое от което не живее в България. Двамата му сина са във Финландия, а дъщерята – в Нова Зеландия.

 

Самият Чаталов споделя, че тъгува за децата си, но разстоянието е толкова голямо, че изключително рядко се виждат. В момента мечтае за внук, който да е около него.
Казва, че понякога се чувства самотно в къщата, в която живее, но работата го спасява от самотата.

 

„Не вярвам някой да каже , че е съвършен родител, всички грешим“, допълва той.

 

Най-добрият му приятел сред актьорите – Ивайло Герасков, разказва, че се познават още преди да влязат във ВИТИЗ. Навремето те били тройка приятели, заедно с Иван Иванов. „Аз и Иван бяхме хубавците, но Любо омайваше жените с думи и чар, и винаги печелеше най-добрата“, казва Герасков. Сега и тримата са се изнесли да живеят в села извън София, и затова се виждат доста рядко.

 

Добави описание

 

„Любо остарява много красиво“, казва Мария Статулова, негова състудентка във ВИТИЗ. Друг от колегите и приятели на Чаталов – Юрий Ангелов, който също участва в „Пътуващо кино“, казва, че силният характер на Любо е „с есенна позлата, много точен и много мъдър“. Той е мъжествено резервиран, особено щастлив не съм го виждал, но в повечето време е снизходително усмихнат към света, добавя Юрий Ангелов. По думите му Любен Чаталов е от последните истински артисти, които навремето наричахме народни артисти.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Търси се

Мира Добрева с първа телевизионна изповед след 7-дневната кома в „Търси се…“

Васил Найденов завладява сцената на „Търси се…“

Футболистът Стойко Сакалиев в „Търси се“: „Дъщеря ми и аз победихме рака!“

Актрисата Искра Донова за трудния път до желаното дете в „Търси се…“

Chef Илиан Кустев в „Търси се…“

В програмата: