Актуално В програмата

Таланти оставиха без думи журито на „Големите надежди“

Добави коментар

Жана Бергендорф подкрепи морално малчуганите, а големите гласове от „Фамилия Тоника“ вдъхновиха даровитите деца с изпълнение на вечната „Един неразделен клас“

Жана Бергендорф подкрепи морално малчуганите, а големите гласове от „Фамилия Тоника“ вдъхновиха даровитите деца с изпълнение на вечната „Един неразделен клас“

Буквално без думи остана журито на „Големите надежди” след вчерашния втори концерт. С изключително сериозен репертоар и изпълнения на имена като Адел, Уитни Хюстън и Барбара Стрейзънд, десет малки таланта смаяха публиката и зрителите пред малките екрани, а пет от тях събраха най-много зрителски гласове и се класираха за четвърфиналите на най-новото шоу на Нова.

Първа сред първите бе финалистката от "Сан Ремо Джуниър" – Габриела Йорданова (Русе), с чувствено изпълнение на "Memory" на Барбара Стрейзънд от мюзикъла "Котките". Възпитаничката на Националното училище по изкуства в крайдунавския град изучава цигулка, но е гореща почитателка на мюзикълите и обожава уроците по модерни танци. Освен с музика, талантливата дива се занимава професионално с плуване и участва в  състезания.

Големите надежди

Истински взрив предизвика Кристина Дончева (Бургас), която остави безмълни публика и жури с виртуозно изпълнение на "Mamma knows best" на Jessie J. Звездните коментатори бяха единодушни, че сцената е малка за гласовитата дива, която мечтае да стане не само певица, но и актриса. „След подобни изпълнения няма какво да се говори – имаш абсолютно изграден глас“, категоричен бе Веселин Маринов. Кристина, която сама определя себе си като безспорен талант, изучава китара и актьорско майсторство в Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“ в Бургас.

Публиката аплодира бурно и брилянтно изпълнение на Милица Мартинова (София) на „I have nothing” на Уитни Хюстън“, което Любо Киров коментира с „Ти ни остави без дъх!“. За нея щастието беше двойно, тъй като малката дама застана на една сцена редом до известната си съименичка от "Фамилия Тоника", на която някога майка ѝ я кръщава като неин верен почитател. Носителка на многобройни първи награди от национални конкурси, Милица обича също да играе волейбол, да кара колело и да свири на пиано.

Не по-малко вдъхновяващо бе и изпълнението на Калоян Вешков (Козлодуй) – единственият кавалер, класирал се в челната петица от втория концерт на "Големите надежди". Малчуганът вдигна на крака публиката със затрогващо изпълнение на "Моя страна" на Емил Димитров. За вокалната си подготовка даровитият малчуган разчита на учителите си от Националното училище по изкуства в Русе, където изучава пиано. Малкият талант има и други страсти освен музиката – колекционира камъни, рисува с пастели и акварел, а доскоро е тренирал джудо. 

Във великолепната петорка се класира и най-малката сред малките – седемгодишната Александрия (Лекси) Чальовски (София). Тя очарова публиката с "Обещай ми любов" на Силвия Кацарова още в началото на шоуто и заяви: „Обожавам сцената и съм тук, за да намеря нови приятели“. Даровитата дама е носителка на редица първи награди от национални и международни конкурси и е възпитаничка на създадената от Пол Макартни академия „LIPA 4:19“.

Останалите претенденти за слава, които покориха сцената на шоуто заслужват не по-малко аплодисменти – артистичният Марио Кръстев от София, участвал в множество национални и международни певчески конкурси, но също в кино и телевизионни продукции; Жаклин Таракчи от София, която успешно съчетава пеене, балет и пиано; Николай Георгиев от София – финалист в детския есенен конкурс „Евровизия“ и вокалист в група „Ню войсес“; Ивея Симеонова от Стара Загора, която развива таланта си и в спортните и народни танци; и не на последно място – Алейна Назмиева от Разград, която на 8 годишна възраст вече има репертоар от песни на английски, испански и турски език.

Фамилия Тоника

Преди старта на втория лайв малчуганите получиха морална подкрепа от Жана Бергендорф, победител във втория сезон на X Factor. За да вдъхновят гласовитите претенденти за слава на сцената излязоха бек вокалистите от бенда на предаването – големите гласове от „Фамилия Тоника“ и усмихнаха поколения българи с „Един неразделен клас“.

Кои ще бъдат следващите десет малки открития, които ще изненадат зрителите на „Големите надежди“, ще разберем следващата сряда, 26 март, 20:00 ч., по време на третия концерт на „Големите надежди” по Нова.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Големите надежди

ФСБ стискат палци на Гала от „Големите надежди”

Компютърен спец просълзи Дивна в „Големите надежди“

Ангел и Моисей в трио с рап надежда от „Големите надежди”

Журито на "Големите надежди" в истински шах и мат

Ахинора от „Големите надежди” съветва Любо как да бъде водещ