Актуално В програмата

Световната спортна звезда Йордан Йовчев влиза със специална мисия във „Фермата“ 4 по bTV

Добави коментар

Олимпийският медалист ще вдъхновява останалите участници в шоуто от 7 септември

Световната спортна звезда Йордан Йовчев ще бъде част от звездния каст в новия сезон на „Фермата“, който стартира следващия петък, 7 септември от 20 ч. по bTV. Най-успешният български гимнастик влиза в най-позитивното риалити шоу като участник със специален статут и мисия, за да вдъхнови останалите фермери със своите  постижения, характер и оптимизъм.


Изпълнителните продуценти Иван и Андрей отправят покана към Йордан Йовчев заради огромните му постижения и у нас, и в чужбина, което е пряко свързано с концепцията на сезона „Съединение“.

 

Добави описание

 

Поканихме Йордан Йовчев не само защото той е една от най-големите световни звезди в спорта, но и защото е ярък пример за българин, който въпреки че е работил по света, винаги е избрал да се състезава под българския флаг, а е имал възможността да си осигури перфектните условия за спортна кариера, състезавайки се за друга страна“, допълва Андрей Арнаудов.


45-годишният Йовчев ще изпълнява както функцията на ментор и символичен „рефер“ между двете групи участници – българите, решили да градят живота си в чужбина, и тези, избрали да останат в родината си, така и ще бъде техен „вдъхновител“ и пример за сила на духа и тялото и родолюбие.

 

„Аз като българин винаги съм искал да се чувствам добре, да вдигам знамето и да показвам, че ние, хората от България, наистина сме стойностни и можем, ако наистина искаме“, споделя спортната легенда.


В четвърти сезон на „Фермата“ Йовчев ще се присъедини към останалите трима известни участници в шоуто – музиканта Дидо от Д2, шампионката по лека атлетика Ваня Стамболова и бизнесмена и треньор Ивайло Караньотов, ще се труди рамо до рамо с останалите, но за разлика от тях няма да се състезава за голямата награда от 100 000 лева. Неговият статут на вдъхновител и ментор ще му даде правото да разпределя задачите във Фермата, да дава имунитет от ратайство на двама състезатели и лично го защитава от участие в дуелите за оцеляване. Той самият признава, че иска да помогне на останалите играчи да дадат най-доброто от себе си, което да приближи всеки до реализирането на неговата индивидуална кауза.

 

Приех участието в четвъртия сезон на „Фермата“, защото е едно ново предизвикателство за мен. Имам положително чувство, че ще се справя добре и има какво специално да дам на участниците. Мисля, че мога да помогна те да разгърнат потенциала си или да ги напътствам така, че те наистина да се справят по най-добрия възможен начин“, коментира Йовчев.


Четвъртият сезон на „Фермата“ стартира по bTV на 7 септември от 20 ч.

 

Добави описание

 

Визитка

 

Йордан Йовчев е на 45 години, от Пловдив, и е най-успешният български гимнастик. Той е единственият спортист в историята на световната гимнастика, който има участие на шест Олимпиади. На четири от тях е издигал българското знаме, спечелвайки един сребърен и три бронзови медала на страната ни. Два пъти е двоен световен шампион на земя и халки от първенствата в Гент и Анахайм, през 2001 г. и 2003 г. Носител е на общо пет златни медала от световни и европейски първенства и на 17 сребърни и бронзови. Заради невероятните си постижения през 2003 г. е обявен за най-добър гимнастик в света в класацията на Международната федерация по гимнастика.


Още след Олимпиадата в Атланта през 1996 г. Американската спортна федерация го кани да се състезава за САЩ. Той обаче отказва и до края на кариерата си продължава да се състезава за българския трибагреник. Въпреки това в продължение на няколко години се установява отвъд Океана заедно със семейството си, където тренира и работи. През 2013 г. Йовчев става президент на федерацията ни по спортна гимнастика, след което заема и поста заместник-министър на спорта. Йордан Йовчев е семеен и има 17-годишен син.

 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Фермата

Трима мъже и три жени на големия финал на „Фермата“

Лилия Ел Абани се сбогува с „Фермата“ 9 на метри от финала

Шестима ще се борят на големия финал на „Фермата“

Актрисата Присияна Люцканова приключи играта си във „Фермата“

Стратегът Петър събра наказателния вот и напусна „Фермата“ 9