В програмата

Соня Йончева, един от гласовете на 21-и век – две поредни недели в „НепознатиТЕ“

0/5

Двете части на документалния филм за Соня Йончева ще бъдат излъчени на 23 и  30 декември от 12:30 по bTV

Наричат Соня Йончева една от най-големите звезди на оперната сцена и един от гласовете на 21-и век.  Талантливата изпълнителка е героиня в две последователни недели в документалната поредица "НепознатиТЕ“ с автор и водещ Георги Тошев, на 23 и 30 декември от 12:30 ч. по bTV.

 

Соня Йончева

 

Първият епизод на „Силата на съдбата“ разказва за момичето от Пловдив, тръгнало по пътя на една мечта – световната сцена, и то в години, когато в България няма какво да се купи от магазините.

 

Соня Йончева

 

„Това е история за пътя и мечтата на една майка, да види дъщеря си на голямата сцена, разказва Георги Тошев. Защо Йончева не кандидатства в Музикалната академия , а заминава с влак за Женева, през какви лишения минава семейството й, за да успее да изпрати дъщеря си на изпит в Швейцария“. 

„Тогава не разбирах как майка ми купува пиано, за да свирим с брат ми, а ние нямаше какво да ядем“, признава прочутото сопрано във филма, показващ пътя й от гарсониерата до Метропитън, Ла Скала и Ковънт гардън.

„Това не е просто един биографичен филм за една действаща звезда, това е разказ за силата на човешкия дух, и вярата, че ще успееш“, допълва още Тошев. 

Още за НепознатиТЕ

01:00
14.07.2020
Непознатите изобретения - 15 еп., документална поредица
01:00
14.07.2020
Непознатите изобретения - 15 еп., документална поредица
01:00
15.07.2020
Непознатите изобретения - 7 еп., документална поредица

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg