Какво ще се случи...

„Скандал” в ефира на Нова ТВ

0/5

Кери Уошингтън в  Скандал
Кери Уошингтън в Скандал

„Скандал” в ефира на Нова – на територията на Белия дом и с главни действащи лица президентът на Съединените американски щати и неговият бивш медиен съветник.

По високите етажи на властта и зад кулисите на една скандална любовна афера ни отвежда новият сериал в ефира на Нова – „Скандал”, от 27-ми януари, 22.30ч.

Главната роля е поверена на Кери Уошингтън /”Джанго без окови”, „Рей”, „Мистър и мисис Смит”/, а прототип на нейния образ е Джуди Смит – човекът, потушил скандала след аферата на Моника Люински и Бил Клинтън.

Кери Уошингтън в  Скандал

„Скандал” е първият от близо четири десетилетия американски сериал, в който главната роля е поверена на чернокожа актриса. Самата Уошингтън признава, че в началото е имала колебания дали да приеме ролята и дали тя не крие риск да компрометира отношенията й с президента.

Тя е бивш медиен съветник на американския президент и познава политическите игри на най-високо ниво. Наясно е, че всеки пази своите тайни. След като напуска Белия дом, създава собствена агенция за справяне с  кризисни ситуации, като всеотдайно се грижи за безупречния имидж на най-влиятелните американци. И докато със замах спасява репутацията на другите, Оливия Поуп трябва да опази най-страшната си тайна – любовната й афера с президента на Съединените американски щати. Така започва скандалната нишка в хитовия сериал „Скандал”, който зрителите могат да следят от 27 януари от 22.30 ч. по Нова.

Звездата в поредицата на ABC е холивудската актриса Кери Уошингтън, която привлича вниманието на критиката с участието й във филми като „Рей”, „Мистър и мисис Смит”, „Джанго без окови”. Ролята в политическия трилър „Скандал”, обаче, й носи не само голяма популярност, но и номинация за престижното отличие „Еми”. Образът на героинята й Оливия Поуп черпи вдъхновение от реална личност – Джуди Смит, спечелила си славата на превъзходен кризисен мениджър. Именно Джуди Смит потушава нестихващите скандали след аферата на Моника Люински и президента Бил Клинтън.

Кино критиците не пропускат да отбележат и още един прецедент, а именно - „Скандал” е първият от близо четири десетилетия американски сериал, в който главната роля е поверена на чернокожа актриса.

Продуцент на поредицата е Шонда Раймс, която стои зад хитовите заглавия „Анатомията на Грей” и „Частна практика”.

Кери Уошингтън в Скандал

„Предложението за главната роля звучеше като предложение за пост в Белия дом, само че по-настоятелно”, признава самата Уошингтън. Любопитно е и друго нейно притеснение, което споделя:

„Ако президентът в лентата беше изигран от чернокож мъж, нямаше да се съглася да участвам”.

Актрисата не крие, че се е колебала, преди да приеме ролята, защото не е искала да има нищо, което по някакъв начин би могло да компрометира отношенията й с президента или пък да се асоциира с управлението и позицията на Обама. Уошингтън обаче категорично успява да си спечели симпатиите на първата дама Мишел Обама, която публично изразява положителното си отношение към актрисата.

Кери Уошингтън в Скандал

В „Скандал” красавицата от Холивуд е хладнокръвната Оливия Поуп – човекът, способен да предотврати всяка буря. Неслучайно тя и адвокатите в агенцията й закачливо наричат себе си „гладиатори в костюми”, овладели до съвършенство играта, в която тайните на клиентите трябва да бъдат скрити на сигурно място. Несигурността обаче настъпва, когато скандал заплашва да извади наяве най-личната тайна на Оливия – любовната й история с президента, който, разбира се, е женен.

„Сериалът разказва за истинската любов”, казва Кери Уошингтън за героинята си.

„Грешка ли е да си с човека, когото обичаш, и правилно ли е да се омъжиш поради користни причини? Според мен поредицата задава именно тези въпроси - колко е важно да обичаш”, подчертава актрисата.

В актьорския състав на сериала участват още звездите Гилермо Диас, Мери Остроу, Тони Голдуин, Джеф Пери. Изключителният успех след първия сезон на „Скандал” е последван от още три сезона, като по време на снимките на третия сезон Кери Уошингтън е бременна с първото си дете от съпруга й Намди Асомуга.

Не пропускайте епизодите на сериала „Скандал” - от 27 януари, вторник, от 22.30 ч. по Нова.

22:00
16.07.2020
Слава чрез скандал - 3 еп.
23:00
16.07.2020
Загадки в музея: Радитор и други загадки (Mysteries At The Museum: Radithor And More) Американски музеи отварят врати, за да разкрият историите зад артефактите. В епизода: лек за болест, скандален плавателен съд от Втората световна война и отвратително пр
03:30
17.07.2020
Слава чрез скандал - 3 еп.

Какво е твоето мнение?

Виж мнения за „Скандал” в ефира на Нова ТВ (0 коментара)

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg