Актуално В програмата

Щафетно готвене ще доведе до прецедент в MasterChef

Добави коментар

Перфектната фламбирана палачинка и проверка на научените уроци ще оформят челната седмица хоби-кулинари

Във вторник от 21:00 часа в MasterChef по bTV Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки ще предизвикат най-добрите 8 хоби-готвачи на България със щафетно готвене. Те ще трябва да успеят да си предадат най-важното, защото грешките на един могат да „закопаят” целия отбор. Дуел на честта с перфектната фламбирана палачинка ще накара човек със самочувствие да се срамува от себе си, а една неочаквана проверка на научените уроци ще направи претендентите за престижната титла, голямата награда от 100 000 лева и курс в Le Cordon Bleu в Лондон с един по-малко.

 

Първото предизвикателство за челната осмица хоби-готвачи на MasterChef България ще бъде щафетно готвене. Капитаните на двата отбора ще поставят основите на рецепта, с която да си осигурят още един ден в кухнята на Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки. Но те ще разберат с кого ще готвят, едва когато изтекат техните 15 минути пред печката и дойде момент за смяна. Лидерите ще имат и само 15 секунди, за да предадат концепцията си за перфектното ястие и как трябва да изглежда то след смяната на още трима души. Пълната свобода на избор ще изкристализира под формата на телешко бон филе с патешки дроб, цветни пюрета и сос от круша срещу морска вариация от миди Сен Жак, скариди, калмари и сьомга със сос Холандез и крем от аспержи. 

 

Добави описание

 

Стратегическия подход при избор на добре съчетаващи се, познати на всички продукти, които се обработват лесно и бързо, както и планът как да предадеш стратегията си по веригата, ще се окажат решаващи за хода на играта. А междувременно гладиаторите ще се разколебават от лични взаимоотношения, ще подлагат на съмнение качествата на капитаните, ще се объркват от множеството нехармониращи на пръв поглед компоненти,  неразбираеми заготовки и образци. Хоби-готвачите, които не одобряват първоначалния план, ще променят рецептата, ще изпадат в емоционален стрес, ще се разочароват от завареното и ще се опитват да направят най-адекватна преценка на използваемите заготовки. И докато четвъртите по веригата кулинари се стараят да се справят с най-отговорната задача - да финализират рецептата и да поправят грешките, лидерите ще се ядосват на нейзпълнението на техния личен план.

 

Прецедент в MasterChef България ще принуди строгото, но справедливо жури да изправи капитаните на двата отбора в дуел на честта с много висок залог. Загубилият ще завлече всички свои съотборници на финалния етап от стрес теста, където един ще изчезне от картата на кулинарното шоу по bTV. Задачата в тази отговорна мисия ще бъде приготвянето на

 

перфектната фламбирана палачинка за 30 минути, а многото вариации на пълнежи, сосове и допълнения ще отворят необятно поле за креативност. Самочувствието на единия капитан ще се окаже неоправдано, след като Chef Токев му разясни рецертата на креп сюзет и го увери, че изобщо не прави нея. А когато опита да фламбира с нискоалкохолно амарето, резервният план ще се окаже решаващ. Междувременно, съотборниците ще подкрепят своите лидери с песни и скандирания, защото знаят, че именно енергията и любовта са тези, които могат да превърнат един прост десерт в неочакван деликатес. А кой ще бъде коронован за „Master на палачинките”,  зрителите ще видят във вторник от 21:00 часа по bTV.

 

Добави описание

 

Загубилият капитан и неговите трима колеги ще се превърнат в конкуренти, за да защитят мястото си в MasterChef по bTV с деликатес от риба морски език, италианска сланина, натут и зелен боб за 60 минути. Притеснени от първата си среща с плоската риба, те ще трябва да мислят логично и да я филетират подобно на калкан, а след това внимателно да се запознаят с вкусовите ѝ качества и да подберат техника на готвене. Свикнали да работят под стрес и надявайки се да не се поддадат на паниката, гладиаторите ще получат неочаквана изненада.

 

На всеки 15 минути Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки, ще им поднасят по още един компонент, който те задължително трябва да включат в рецептата си. Според традициите в Русия, Полша и Латвия лютият катък може да се превърне в идеално допълнение към рибата, Chef Михалчев е демонстрирал в свой MasterClass как се обработва сушената тиква цигулка в японска марината, а тортилата и салатата са продукти, на които всеки трябва да може да намери приложение. Но в критичната ситуация, дори непоклатимото спокойствие е подложено на сериозна атака, а моментът на разколебаване може да доведе до фатален изход.  Самообладанието и оригиналният подход към стандартни продукти ще накара журито да похвали един от тях, а друг ще се постарае да покаже на практика научените уроци.

 

Дали рибата има два стомаха, колко е важно да попиваш уроците на професионалистите и с кого ще се раздели кухнята на MasterChef на броени крачки от престижната титла, голямата награда от 100 000 лева и курс в Le Cordon Bleu в Лондон, зрителите ще видят във вторник от 21:00 часа в MasterChef по bTV.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: MasterChef

Биляна, Осман и Марианна се борят за титлата MasterChef

Епичен полуфинал в петък вечер ще определи тримата финалисти в MasterChef

Хоби-готвачите влизат в надпревара за място на полуфинала в MasterChef

В кухнята на MasterChef избухва пожар

Тоби Димова напусна MasterChef с горчиви сълзи