В програмата

Шокиращи кадри от наводнението в Аспарухово в „В кадър ” и „Открито”

0/5

В предавания „В кадър ” и „Открито”  Българската национална телевизия ще търси причините за трагедията във варненския квартал „Аспарухово“.

“Наводненията: престъпление без наказание“ – така се нарича документалният филм на Иво Никодомов, който ще бъде излъчен в рубриката  „В кадър“ в понеделник /14 юли/ от 22 часа по БНТ1.

Разследването търси причините, поради които един обилен дъжд се превърна в опустошително и смъртоносно бедствие, отнело 13 човешки живота и разрушило един варненски квартал.

Шокиращи кадри от наводнението в Аспарухово в „В кадър ” и „Открито”

Филмът ще покаже уникални кадри от „Аспарухово“ и ще припомни и другите смъртоносни наводнения от последните години – в Елин Пелин, Цар Калоян и Бисер. Зрителите ще се убедят, че има много общи неща между тях: зле поддържана и недовършена инфраструктура, неясни собственици на микроязовири, криминално изсечени гори, затлачени от природата и хората дерета.

„Изводът е ясен – безотговорност на институциите, липса на виновни или размита вина, заради които хората губят за секунди домовете си, градени с десетилетия. България е държава, където нищоправенето е възможно.“ – това каза авторът на филма Иво Никодимов.

Шокиращи снимки на квартал „Аспарухово“, направени от въздуха ще покаже във вторник /15 юли/ предаването „Открито“ с Валя Ахчиева.  Кадрите са направени над военното поделение „Бункера“ и показват какво има в дерето-убиец, в частта, минаваща през имота на Министерство на отбраната. Тези снимки ще тласнат разследването на компетентните органи в нова посока.

Шокиращи кадри от наводнението в Аспарухово в „В кадър ” и „Открито”

„Изпратихме вече снимковия материал на Военно-окръжна прокуратура–Сливен, която по компетентност трябва да води разследването във военното поделение „Бункера“ и потопа в квартал „Аспарухово“. Настояваме военната прокуратура да поиска експертиза на това място в дълбокия ров.“ – уточни разследващият журналист на националната телевизия Валя Ахчиева.

Зрителите ще научат подробностите във вторник в предаването „Открито“, което започва точно в 22 часа по БНТ1.

Гледайте „В кадър” на 14 юли от 22 часа и „Открито” с Валя Ахчиева на 15 юли от 22 часа само по БНТ1!
 

Още за В кадър, Открито с Валя Ахчиева

16:15
30.10.2020
В кадър - рубрика
17:20
30.10.2020
В кадър ХVІІ, 44 еп., документален, САЩ, 2020, (12)
06:30
31.10.2020
В кадър ХVІІ, 44 еп., документален, САЩ, 2020, (12)

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg