Актуално В програмата

Шеф Манчев връща към живот „Боянско ханче“ в първия епизод на „Кошмари в кухнята”

Добави коментар

Готвачът на Тодор Живков превръща кулинарни дефекти в ефекти тази вечер от 21.00 ч. по NOVA

Пилотният епизод на новия сезон на „Кошмари в кухнята“ отвежда зрителите при софийската легенда - „Боянско ханче“. Култовият ресторант от времето на социализма ще има нужда от спешна реанимация тази вечер от 21.00 ч. по NOVA.


Наемател и негов управител е Кирил Димитров. Преди 15 години той е бил от другата страна в ресторантьорския бизнес, работейки като сервитьор в заведението, което ръководи сега. Постарал се е да направи ремонт, изградил е и детски кът, но е пропуснал факта, че времето на кухнята отдавна е изтекло.


Одитът на шеф Манчев установява, че оборудването е в терминален стадий, а котлоните и скарите спокойно могат да намерят място в музея на социализма. И тук Манчев се натъква на класическия проблем с мащабно меню без фокус, целящо да угоди на клиентите, но без осигурен ресурс, който да го реализира.


Кулинарният психолог констатира, че взаимоотношенията на екипа са отлични, но същото не може да се каже за посещаемостта в ресторанта. Клиенти има предимно през уикенда, и то главно чужденци. През останалото време освен стъпките на персонала, се чува само призрака на социализма, който броди около празните маси.


Много скоро призрачната тишина е нарушена от сблъсъка между двама мъже в кухнята. Манчев прекръщава ястието - „Хайдушка шатра” на икебана, заради самоцелния излишък от декорации, което вбесява главния готвач, вложил творческия си заряд в украсата.


Главният готвач се чувства несправедливо обвинен за мързелив от шеф Манчев и между тях прехвърчат искри, които са в състояние да подпалят почернелите скари. Тясна ли е една кухня за двама мъже със силни характери и как дефектите се превръщат в ефекти – не пропускайте да видите в първия епизод от новия сезон на „Кошмари в кухнята“.


Освен кулинарен гуру, Манчев показва и мислене извън кутията – задължително за всеки мениджър в бранша. Каква е ролята на Йордан Стоичков – готвачът на Тодор Живков в епизода, не пропускайте да тази вечер, точно в 21.00 ч. по NOVA.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Кошмари в кухнята

Шеф Манчев на ръба на нервна криза в последния за сезона епизод на „Кошмари в кухнята“

Шеф Манчев попада в арт ресторант с комично меню в „Кошмари в кухнята“

Шеф Манчев изправен пред собственик със самочувствие и готвачи без право на мнение в новия епизод на „Кошмари в кухнята“

Емоциите взимат връх в новия епизод на „Кошмари в кухнята“

Шеф Манчев с двойно по-тежка мисия - спасяването на един ресторант и на едно семейство в новия епизод на „Кошмари в кухнята“

В програмата: