Актуално Други

Сериалът по „Властелинът на пръстените“ намери първият си актьор

Добави коментар

Актьорският състав на предстоящия супер скъп сериал по „Властелинът на пръстените“ на Amazon намери първия си член в Маркела Кавена.

Актьорският състав на предстоящия супер скъп сериал по „Властелинът на пръстените“ на Amazon намери първия си член в Маркела Кавена.

Според Variety, Маркела Кавена се присъединява към сериала като персонаж на име Тайра. Детайлите около героинята се пазят в тайна, но никой на име Тайра не е споменат в произведенията на Дж. Р. Р. Толкин. Което означава, че Тайра е или кодово име за друг персонаж, или чисто нов герой, създаден за сериала.


Австралийската актриса Маркела Кавенаг участвала в сериалите „Picnic at Hanging Rock”, „Romper Stomper”, „The Cry” и предстоящия филм „My First Summer”

Добави описание


Сериалът ще се развива много години преди “Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена” през Втората епоха от историята на светът създаден от Толкин. Това е и периодът, в който са изковани Пръстените на Силата, както и всевластният Единствен пръстен. Тя завършва с падането на Саурон и разгромяването на армията му от последния съюз между хората и елфите – събития, разказани в пролога на филма „Задругата на пръстена“. Въпреки, че работата по проекта вече е в ход, основните детайли за предстоящия фентъзи сериал се пазят в тайна.

Сериала по “Властелинът на пръстените” се разработва от сценаристите Дж. Д. Пейн и Патрик МакКей. Брайън Когман известен с работата си по „Игра на тронове“ ще консултира. Дж. А. Байона („Джурасик свят: Рухналото кралство“) и ще режисира първите два епизода от поредицата.

Добави описание


Продукцията е дело на Amazon Studios в сътрудничество с Tolkien Estate and Trust, HarperCollins и New Line Cinema, подразделение на Warner Bros. Entertainment, която продуцира трилогията на Петър Джаксън през 2000 година. Правата за фентъзи сериала бяха придобити от Amazon миналата година и се очаква това да бъде най-скъпия телевизионен сериал, правен досега, слуховете за телевизионните права и производствените разходи за целия сериал са в диапазона от 500 милиона долара.

Очаква се Amazon да пусне сериала в своята стрийминг услуга през 2021. Очевидно, Amazon има намерението да стане дестинацията за феновете на фентъзи жанра, тъй като студиото също работи и по адаптация на фентъзи романите “Колелото на времето” на Робърт Джордан с участието на Розамунд Пайк.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Стрийминг , Amazon Prime Video , Властелинът на пръстените: Пръстените на властта , The Lord of the Rings: The Rings of Power

Домът на дракона: Черни срещу Зелени в епични трейлъри за втория сезон

WARNER BROS. DISCOVERY ще стартира MAX в България на 21 май

Джедаите се изправят срещу нова заплаха в трейлъра на "The Acolyte"

"Сейлъмс Лот" по бестселъра на Стивън Кинг скоро в HBO Max

Филмът "Oppenheimer" на Кристофър Нолан - с премиера по SkyShowtime