Актуално Какво ще се случи...

Седем поредни вечери с Лиъм Нийсън

Добави коментар

На 20 август е българската тв премиера на „Тед 2“

От 20 до 26 август bTV Cinema посвещава най-гледаното си време, след 21:00 ч., на някои от най-добрите филми  с Лиъм Нийсън.

В по-младите си години роденият в Северна Ирландия актьор печели шампионска титла по бокс в родината си. Този боен спорт му донася счупване на носа, благодарение на което е и характерната форма на носа му. Първоначално, Лиъм Нийсън иска да стане учител и дори следва за това, но през 1976 г. се присъединява към театрална група в Белфаст, където прави дебют на сцената. Две години по-късно се премества в дъблински театър, а през 1980 г. участва в „За мишките и хората“ на Джон Стайнбек в ролята на Лени.

Следват второстепенни роли в множество филми, редом със звезди като Мел Гибсън, Антъни Хопкинс, Джеръми Айрънс, Робърт де Ниро, Питър О`Тул,  Уди Алън, Джуди Дейвис…

 „Списъкът на Шиндлер“  (Schindler`s List)

В „Списъкът на Шиндлер“  (Schindler`s List) на Стивън Спилбърг, който на 26 август закрива панорамата по bTV Cinema, Нийсън е в ролята на харизматичния индустриалец  Оскар Шиндлер, който по време на Третия Райх спасява близо 1200 юдеи от нацистите, като ги назначава в своята фабрика. Това е и големият пробив на актьора.

На 20 август в 21:00 ч. е българската тв премиера на „Тед 2“ (Ted 2), в която Нийсън играе също второстепенна, но много запомняща се роля.

„Сблъсъкът на титаните“ (Clash of the Titans)

Във вторник и сряда филмовият канал на bTV Media Group ще излъчи  „Сблъсъкът на титаните“ (Clash of the Titans) и продължението „Гневът на титаните“ (Wrath of the Titans).

„Без име“ (Unknown)

В „Без име“ (Unknown), в четвъртък, Нийсън играе д-р Мартин Харис (Лиам Нийсън), който се събужда след автомобилна катастрофа в Берлин и открива, че съпругата му (Дженюъри Джоунс) не го познава, а друг мъж (Ейдън Куин) се представя за него. Следва разбулване на смъртоносна тайна, поставила под въпрос здравия разум…

„Директен полет” (Non-Stop)

„Директен полет” (Non-Stop), в петък от 21:00 ч., е изключително ефикасен разказ, в който режисьорът си играе на котка и мишка със зрителя. Присъствието на основен персонаж, в който се съмняват всички (включително и зрителят) и който подозира всички, допринася за интензивната и логична паника.

„Твърде лично“ (Taken)

В събота, в „Твърде лично“ (Taken), Лиъм Нийсън е бивш шпионин. Той трябва да разчита на старите си умения, за да спаси отчуждената си дъщеря, която попада в канал за трафик на хора.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Списъкът на Шиндлер , Твърде лично , Лиъм Нийсън , Директен полет , Без име

Без име /Unknown (2011)