Актуално Други

Сценаристът на "Игра на тронове" ще продуцира нов фентъзи сериал

Добави коментар

Новелистът и сценарист Джордж Р. Р. Мартин, създал култовите "Игра на тронове", ще бъде продуцент на новия фентъзи сериал...

Новелистът и сценарист Джордж Р. Р. Мартин, създал култовите "Игра на тронове", ще бъде продуцент на новия фентъзи сериал, базиран на романа "Който се страхува от смъртта" на американо-нигерийската писателка Ннеди Окорафор.

Новината бе съобщена от самата писателка в "Туитър", където тя обяви, че книгата ѝ "ще бъде екранизирана от HBO и в момента е в ранен стадий на развитие".

По-късно и Джордж Р. Р. Мартин потвърди изявлението й.

"Срещнах се с Ннеди преди няколко години и съм страхотен почитател на работата й. Тя е вълнуващ, нов талант в нашата област и с уникалния си глас", заяви той и допълни, че дори и в Златната ера на телевизионната драма, никога не е имало нещо дори подобно на "Който се страхува от смъртта"

Сюжетът на фентъзи романа разказва за историята на Онйеслуну - дете, заченато след изнасилване в пост-апокалиптичния Судан, което открива, че притежава магически способности. Още с излизането на книгата през 2011 година, писателка Ннеди Окорафор спечели наградата за международна фантастика в категорията "Най-добър фентъзи роман".

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Ннеди Окорафор