Актуално Други

Създателите на “Шерлок” ще адаптират Дракула за ТВ

Добави коментар

След като последния сезон на “Шерлок” излезе тази година, Марк Гатис и Стивън Мофат ще адаптират друга икона на викторианската литература, Дракула на Брам Стокър.

След като последния сезон на “Шерлок” излезе тази година, Марк Гатис и Стивън Мофат ще адаптират друга икона на викторианската литература, Дракула на Брам Стокър. Мофат и Гатис ще напишат сценрия за сериала.

 

"Дракула" ще бъде първото сътрудничество между Мофат и Гатис от последния епизод "Шерлок”. Работата по сериала още не е започнала. Гатис и Мофат преговарят с BBC, която се радва на огромен успех с "Шерлок".

 

Добави описание

 

Мофат и Гатис ще започнат да работят върху сценария на Дракула, след като завършат самостоятелните си проекти. Още не е ясно, дали сериала ще се развива в наше време като “Шерлок”. "Дракула" ще има същия формат като "Шерлок", ще бъде мини сериал с пълнометражни епизоди. Кой ще влезе в ролята на титулярния граф Дракула, все още не е известно.

 

Освен “Шерлок”, Мофат написа и продуцира шест сезона на сериала на BBC “Doctor Who”. Освен сценарист Гатис е и актьор участвал е в "Игра на тронове" и многобройни британски сериали, в това число и "Шерлок", в който играе Майкрофт, брата на известният детектив.

 

Съпругата на Мофат - Сю Верту ще продуцира  “Дракула” за продуцентската къща "Хартсууд Филмс" (същата която продуцира и “Шерлок”).Според Radio Times “Дракула” ще бъде излъчи във Великобритания най-ранно през 2019.

 

Гатис и Мофат няма текущи планове за нов сезон на "Шерлок", но не изключват да се завърнат с нови епизоди в бъдеще.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър