Актуално Какво ще се случи...

С втори сезон на „Кадифе“ започват хитовите сериали по БНТ1

1 коментар

С втори сезон на „Кадифе“ започват хитовите сериали по БНТ1 през новия телевизионен сезон

С дългоочаквания втори сезон на хитовия сериал „Кадифе” започва новият телевизионен сезон по БНТ1. Поради силния зрителски интерес към испанската поредица и многобройните запитвания, обществената медия откупи следващите два сезона на продукцията. Те ще бъдат излъчвани в познатото време – всяка сряда и четвъртък от 21:00 часа.

Кадифе

В новите 29 епизода на „Кадифе”, зрителите отново ще бъдат отведени в модна къща „Велвет”, разположена на главната улица на Мадрид. Тя е уникално място за мода, където елегантните и скъпи тоалети са декор на една от най-прекрасните любовни истории, разказвани някога – тази на Ана и Алберто. Сценаристите на филма съчетават и важни промени от миналия век, белязали прехода от висша мода към „прет-а-порте”, когато изкуството на дизайнерите става достъпно за всички.

Кадифе

„Кадифе” е най-гледаният испански сериал в праймтайма на частния канал Антена 3 от групата Атресмедия. Мегапродукцията на компания „Бамбу” е с бюджет от половин милион евро за всеки епизод и е продаден в Италия, Франция, Нова Зеландия и Китай.

Посолството

След последния епизод на „Кадифе”, БНТ1 ще покаже поредицата „Посолството”, зад която стои името на същия продуцент. 11-те серии разказват историята на Луис Салинас, който е новият посланик на Испания в Тайланд. Това назначение може да доведе до края не само на кариерата му, но и на живота му, след като се появяват съмнения за насилствената смърт на предишния посланик. Как амбициозният Луис Салинас ще премине през предизвикателствата да се добере до нужните доказателства и дали ще въведе ред в посолството, зрителите ще проследят в началото на 2017 година.

От февруари 2017 година стартират и трите сезона на филма, който е неизменният лидер в топ 10 на най-гледаните британски сериали  – „Шерлок”. БНТ1 вече излъчи първите два сезона, а третият ще има телевизионна премиера за България. До момента сериалът, с участието на  Бенедикт Къмбърбач и Мартин Фриймън /”Властелинът на пръстените”, „Хобит”/, е излъчен в над 180 страни по света.

Вторият слот за серийно кино в праймтайма на БНТ1 е заложен в понеделник, вторник и петък от 22:00 часа.

От септември в ефира на обществената медия се завръща един от най-успешните френски сериали за последните 3 години – „В сянката на властта”. Зрителите на БНТ1 отново ще си припомнят първите два сезона на политическия трилър, които са гледани от 5 млн. зрители във Франция, което е малко над 15% от телевизионната аудитория там. Третият сезон на „В сянката на властта” ще бъде премиерен не само за България, но и за цяла Европа, тъй като националната телевизия е договорила успоредно излъчване, заедно с френската – France 2.

Мускетарите

След него БНТ1 продължава с премиерата на втория сезон на суперпродукцията на Би Би Си, в копродукция с Би Би Си Америка – „Мускетарите”. Високобюджетният сериал, базиран на безсмъртния роман на Александър Дюма-баща „Тримата мускетари“, се излъчва в още 78 страни.

БНТ1 и този сезон ще показва на българските зрители най-доброто от това, което гледа светът. В същия слот обществената телевизия ще предложи на зрителите поредица премиерни кратки сериали от каталога на Би Би Си:

„Чертогът на вълците” /6 серии х 52 минути/

Историческа драма, проследяваща дългата и опасна кариера на Томас Кромуел в двора на Тюдорите, който се издига до пръв министър на Хенри VІІІ.

„Играта” /6 серии х 52 минути/

Шпионски трилър от времето на Студената война. Действието се развива в Лондон през 1972г. Изключително заплетено и напрегнато действие. Замесени са агенти на Ми-5 и КГБ, както и двойни агенти, а всичко започва с една невъзможна любов.

„Война и мир” /6 серии х 52 минути/

Най-новата екранизация на Би Би Си по едноименното произведение на Лев Толстой. Адаптацията е направена от самия Андрю Дейвис /адаптирал също „Гордост и предразсъдъци” и „Панаир на суетата”/. Последният епизод е излъчен през март тази година по Би Би Си 1, с което сериалът се превръща в един от най-гледаните и е обявен за най-успешната адаптация по класическо литературно произведение.

„Флеминг – човекът, който можеше да бъде Бонд” /4 серии х 52 минути/

Биографичен сериал, посветен на живота на създателя на легендата Джеймс Бонд – Иън Флеминг.

В късния часови пояс от понеделник до сряда от 23:00 часа стартира специална криминална линия. От средата на октомври, веднага след края на повторението на „Под прикритие”, започва израелският сериал „Ню Йорк”. Сюжетът, построен върху историята за Йосиф и неговите братя, с лекота извървява пътя от Библията към съвременността. „Ню Йорк” въвежда зрителя в конфликти, чиито заряд и сила се коренят в несъвършената човешка природа. Възпитан, образован и порядъчен, младият Йоси сякаш се движи по щастлива допирателна на живота – защитен от  интриги, предателства и поквара, той се радва на безусловната любов на баща си. Но от любимец на съдбата, Йоси се превръща в  мъченик, който трябва да плати жестока цена за своята невинност. Престъпност, наркотици, проституция – светът му показва най-грозното си лице и поставя на изпитание илюзиите му.

От декември следва руският сериал „Глухаря”, реализиран по идея на Иля Куликов. 48-те епизода на поредицата разказват за ежедневието и отношенията на руските полицаи от едно районно управление. Героите и случките са обрисувани с много ирония и хумор, включвайки и личните им съдби.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Шерлок , Чертогът на вълците , Флеминг – човекът, който можеше да бъде Бонд , Посолството , Ню Йорк , Мускетарите , Кадифе , Играта , Глухаря , Война и мир , В сянката на властта

Интерво на актьора Мартин Фрийман

Започва хитовият сериал „Мускетарите“ (The Musketeers) по БНТ

Френският сериал „В сянката на властта“ стартира от 10 септември

„Шерлок” се завръща по AXN

Шерлок зад кадър (снимки)