Актуално Темата на Нова

„Ретро лято“ в „Темата на NOVA“

Добави коментар

Тази седмица „Темата на NOVA” връща лентата назад към 80-те години на миналия век и ще отведе зрителите на едно неочаквано пътешествие на не особено високи скорости.

Тази седмица „Темата на NOVA” връща лентата назад към 80-те години на миналия век и ще отведе зрителите на едно неочаквано пътешествие на не особено високи скорости. Авторът Николай Василковски ще пресъздаде едно епично пътуване от Перник до Мичурин (днешно Царево) така, както са го правили съвременниците на онези години.


Приключението започва с емблематичното руско "Жигули" – една "народна" за времето си кола, която ще се погрижи за характерната атмосфера и ще отведе до красотите на родината със стил. Возилото ще събере погледите по новата магистрала за едно 9-часово пътуване от Перник до Бургас. 500 километра, които ще върнат спомена за онези вълнуващи лета през късния социализъм.


Емоции на умиление и носталгия, но и спомени за едно противоречиво време, очакват зрителите, прекарали живота си в любимото "Жигули". А тези, пропуснали 80-те години, ще се потопят в един различен свят от днешното забързано ежедневие. Всичко това през призмата на един ретро автомобил от времената, когато колата е била член на семейството, а грижата за нея – равностойна на грижа за малко дете.


Гледайте „Ретро лято“ в „Темата на NOVA“ тази неделя, 30 август, веднага след централната емисия новини.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Темата на NOVA

„Новата вълна” в „Темата на NOVA”

„Да уловиш слънцето” в „Темата на NOVA”

„Ничии и свои“ в „Темата на NOVA“

„В лабиринта на ТЕЛК” в „Темата на NOVA“

„Когато миналото поостане” в „Темата на NOVA“

В програмата:

19:20 30.03.2024
Тв програма NOVA
20:45 30.03.2024
Тв програма NOVA NEWS