Актуално В програмата

Разследване в Темата на NOVA: Къде потъват парите за образование?

Добави коментар

Има ли злоупотреби с обществени поръчки в Технически Университет – Варна – гледайте тази неделя, в 19.20 ч., веднага след централните новини на NOVA

Обществени поръчки за ремонти и сметоизвозване. Коли и работници на ректорски шурей. Любопитни игри с магнитни карти в студентския стол. Журналистът на NOVA Марин Николов с едно разследване за течовете на държавни пари за образование – в неделя, от 19.20 ч., веднага след централната емисия на Новините на NOVA.

Сумата за ремонта на един от апартаментите, предоставени на Технически Университет – Варна от областната управа за посрещане на почетни гости, се разминава с пазарната стойност за подобна услуга. Не е ясно на какво се дължи разликата от 17 000 лв. по предоставената фактура. Документът е част от голяма обществена поръчка за ремонти по сградния фонд на университета, всичко на обща стойност 3,6 милиона лева.

Адекватна ли е цената за ремонта и има ли роднински връзки между ректора и фирмата изпълнител? Цялото разследване на Марин Николов за схемите в Технически Университет - Варна, гледайте в неделя вечер, в 19.20 ч., след централната емисия на Новините на NOVA.   


 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Темата на NOVA

„Съдби за продан” в „Темата на NOVA“

„Новата вълна” в „Темата на NOVA”

„Да уловиш слънцето” в „Темата на NOVA”

„Ничии и свои“ в „Темата на NOVA“

„В лабиринта на ТЕЛК” в „Темата на NOVA“

В програмата:

19:20 27.04.2024
Тв програма NOVA
20:45 27.04.2024
Тв програма NOVA NEWS