Актуално В програмата

Разследване на NOVA показва престъпна схема за издаване на ТЕЛК-ове

Добави коментар

Как напълно здрав мъж се сдобива с ТЕЛК-решение за процент инвалидност на базата на фалшиви диагнози – за глухота и епилепсия? Кой и как позволява това?

Как напълно здрав мъж се сдобива с ТЕЛК-решение за процент инвалидност на базата на фалшиви диагнози – за глухота и епилепсия? Кой и как позволява това? Ще станете свидетели на журналистически експеримент със скрити камери, в който е разобличена схемата за освидетелстване на фалшиви инвалиди.


Разследването на журналиста Марин Николов и екипа на NOVA започва още през есента на миналата година, много преди прокуратурата да обяви акциите си срещу фалшиви инвалиди и проблемът с източването на държавни помощи да нашуми в публичното пространство. Той показва стъпка по стъпка как през посредник наш колега под прикритие става клиент в схема за набавяне на ТЕЛК-решения. Посредникът отвежда екипа до неочаквани разкрития в света на медицинските манипулации, а работата по заснемането им приключва преди броени дни.


В разследването, озаглавено "Глухият пациент," зрителите ще разберат какво означава злоупотреба с ТЕЛК в крачка и какъв е начинът за придобиване на документ-менте. Правилно ли се борят с нея прокурори и законотворци? Защо реални инвалиди се оплакват от несправедливости и доколко утежнените напоследък условия за получаването на инвалидни пенсии са решение на проблема с ТЕЛК?


Какви са отговорите на всичките тези горещи въпроси, гледайте в Разследване в „Темата на NOVA“ тази неделя след централната емисия новини.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Темата на NOVA

„Новата вълна” в „Темата на NOVA”

„Да уловиш слънцето” в „Темата на NOVA”

„Ничии и свои“ в „Темата на NOVA“

„В лабиринта на ТЕЛК” в „Темата на NOVA“

„Когато миналото поостане” в „Темата на NOVA“

В програмата:

19:20 30.03.2024
Тв програма NOVA
20:45 30.03.2024
Тв програма NOVA NEWS