В програмата

„Престъпление… без наказание?“ в „Темата на NOVA“

0/5

„Престъпление… без наказание?“ в „Темата на NOVA“

На 8 септември в „Темата на NOVA” авторът на първата история за сезона Мартин Георгиев и операторът Пламeн Иванов разкриват реалността на жестокото убийство в сливенското село Сотиря и задават големите въпроси за наказанието след престъплението.


Случаите като този с малката Кристин стават ежедневие и като под индиго. Студентката от Велико Търново Вероника и телевизионната водеща Виктория Маринова имат сходна съдба, а профилите на задържаните и тяхното поведение е идентично. Признание, бърз процес и… най-много 30 години в затвора. Това се очертава и при случая със 7-годишното момиче от Сотиря.  


Как се избягва доживотната присъда, може ли да се промени законодателството при случаи със сексуални насилници и решение ли е химичната кастрация? 


Има светлина в тунела, но дано не е от идващия насреща влак. Дали ще има следващ случай на престъпление без справедливо наказание? Вероятно въпросът е по-скоро – кога? Ситуацията в Сотиря прилича на отворена Кутия на Пандора, която може да бъде затворена само ако се възстанови у хората чувството за справедливост и най-вече - сигурност.

 

Гледайте “ Престъпление… без наказание?“ в  „Темата на NOVA“ тази неделя, 8 септември, веднага централната емисия новини.
 

Още за Темата на NOVA

12:30
30.05.2020
Темата на NOVA
19:20
31.05.2020
Темата на NOVA
12:30
06.06.2020
Темата на NOVA

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg