Актуално В програмата

Предаването „Фрактура“ празнува 22 години в телевизионния ефир

Добави коментар

На 28 юни най-старото специализирано тв предаване за рок музика в България ще отбележи своята 22-ра годишнина.

На 28 юни най-старото специализирано тв предаване за рок музика в България ще отбележи своята 22-ра годишнина. Неговият автор и продуцент Васко Катинчаров ще отпразнува повода със специалното празнично издание „22 години Фрактура“ точно в полунощ на 28-и срещу 29-и юни (неделя) по DIEMA. В продължение на два часа зрителите ще видят 22 кавър версии на известни песни. Празничното издание ще премине под знака „22 в 22“ и ще покаже как големите рок имена виждат музиката на другите големи. Metallica, Aerosmith, Muse, Motorhead, Sepultura, Nightwish, Slipknot, Rammstein и други банди ще направят свой прочит на знакови песни на колегите си.  

 

“Тези 22 години се изнизаха неусетно и не разбрах кога минаха, защото винаги съм влагал цялото си сърце в нещата, които правя. Аз никога не се отказах, защото много отдавна видях, че усилията, които полагам, имат смисъл. Във времето „Фрактура“ се превърна в нещо много повече от едно телевизионно предаване. Тя е кауза, идея, символ на устойчивост и място, на което сме се събрали съмишленици. Фенове, които правят нещо за други фенове в името на музика с послания, която провокира слушателите ѝ да си задават въпроси и да мислят. Всички ние сме една общност, която вижда света по свой начин и сме обединени от магията на рок музиката. Благодарен съм на всеки един, който продължава да подкрепя и гласува доверие на мен и „Фрактура“. С моят екип ще продължим да отстояваме все така упорито рок каузата, в която искрено вярваме“, коментира повода Васко Катинчаров.


“Фрактура” винаги е на предна линия с най-новите рок и метъл клипове, актуални гости от музикалния бизнес, разнообразни рубрики, новини, концертни репортажи и интервюта с известни музиканти. Началото на предаването е поставено от Васко Катинчаров през юни 1998 г. и в продължение на 12 години се излъчва в специализирания музикален канал ММ, а от май 2010-а г. в ефира на DIEMA. За целия период от 1144 издания на „Фрактура“, зрителите са гледали специални интервюта с над 600 световни рок имена, както и репортажи от всички най-значими рок и метъл събития в страната и чужбина.


Не пропускайте най-интересното от световната и българска рок сцена с „Фрактура“ по DIEMA всяка неделя от 24:00 ч., както и да си припомните всеки петък от 00:30 ч.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Фрактура

„Фрактура“ с новогодишно издание на 1-ви януари по DIEMA

„Фрактура“ със специално новогодишно издание

Храмът на аудио-визуалната „Фрактура“ става на 21

“Фрактура” - 12 години в телевизионния ефир

Фрактура стартира в ефира на Диема от 16 май