Актуално В програмата

„Предай нататък” ни среща със „Смело сърце” по bTV

Добави коментар

"Предай нататък" ще срещне зрителите на bTV с едно "Смело сърце" тази събота, 7 декември 2013 от 20:00 часа.

Първата история в предаването „Предай нататък” тази събота, 7 декември 2013 от 20.00 часа носи името „Да живееш себе си”. Неин поръчител е началният учител Малина Гаджева. Тя решава да направи изненада за някого за рождения си ден, точно както Пипи Дългото Чорапче. Вдъхновена от безгранична майчина любов на Цветана към Гоги – специалното дете в класа й, Малина се обръща с молба за съдействие към екипа на „Предай нататък”.

Според последната статистика от 2010 година, на всеки 110 деца, едно е диагностицирано с аутизъм. Именно такъв е случаят и с малкия Гоги. Голямата мечта на неговата майка е да успее да осигури място, на което сдружението ѝ „Протягам ти ръка” да може да провежда активни занимания със специалните си деца.

Добави описание

Екипът на „Предай нататък”, съвместно с кметовете на град Пловдив и район Тракия, се заемат с организирането на изненада както за малкият Гоги, така и за неговата майка Цветана. Каква ще бъде тя, зрителите на bTV ще разберат от следващия епизод на предаването тази събота, 7 декември от 20.00 часа.

Героят във втората история за вечерта „Смело сърце” е 41-годишният Валентин от с. Калиманци.  След тежка катастрофа преди 17 години, Вальо губи чувствителност от гърдите надолу и остава прикован към инвалидна количка. Но въпреки трудностите, които животът му поднася, Валентин съумява да се справя сам с всичко – грижи се за дома си и управлява собствено магазинче за хранителни стоки. Освен всичко това, той е баскетболист и същевременно талисман на отбора по баскетбол към Спортен клуб за хора с увреждания – град Варна. Поръчител на тази история е Димитрина Колева, съотборничка на Валентин.

С екипа на предаването се свързва Частна Немска гимназия „Веда” в гр. София. Нейни представители споделят с Наталия Симеонова решението си да дарят средствата, събрани от ежегодния празник на Свети Мартин - символ на благородството и благотворителността, на герой в „Предай нататък”. Какво ще се случи с изключително вдъхновяващия Валентин, зрителите на bTV ще разберат тази събота, 9 декември, от 20.00 часа по bTV.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Предай нататък

„Предай нататък” се завръща в ефира на bTV

Спортната редакция на bTV и Станка Златева сбъдват мечта в „Предай нататък”

Янка Рупкина подарява песен в „Предай нататък” по bTV

Приказката на „Предай нататък” продължава от 21 март по bTV

Максим Горанов, Милена Славова и Трендафилка Немска връщат усмивки в „Предай нататък”