Актуално В програмата

Поредицата „Средновековна слава“ тръгва премиерно в „Операция История“ по Bulgaria ON AIR

Добави коментар

Документалната поредица „Средновековна слава“, която разказва за десет от най-славните битки в средновековната история на България, тръгва премиерно в ефира на Bulgaria ON AIR от 24 ноември.

Документалната поредица „Средновековна слава“, която разказва за десет от най-славните битки в средновековната история на България, тръгва премиерно в ефира на Bulgaria ON AIR от 24 ноември. Късометражните филми, които включват анимационни възстановки на легендарни и бляскави победи от Средновековието на България, ще се излъчват всяка неделя в предаването „Операция История“.

 

„В основата на българската държавност, както удачно беше казал някой, стоят две неща – перото и мечът. Мечът е защитавал перото, а перото е давало сила на меча. Ако в своята история България е имала период, когато е била една от най-могъщите европейски държави, това безспорно е Средновековието. Тогава са едни от най-големите български победи“, казва водещият на предаването Росен Петров.


Първият епизод от документалната поредица е посветен на битката при Онгъла и ще бъде излъчен тази неделя в „Операция История“ от 16:30 часа. Повече за поредицата в студиото ще разкаже един от авторите на рубриката - Иван Кънчев от сдружение „Българска история“.


Сред останалите битки, които са пресъздадени в поредицата, са тази при Константинопол, сражението при Маркели, битката при Ахелой и др.

„Средновековна слава“ е третата образователна документална видеопоредица на сдружение „Българска история“ и ЗАД „Армеец“.
Bulgaria ON AIR е медиен партньор на новия образователен проект „Средновековна слава“.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Операция История

„Операция История“ по Bulgaria ON AIR се завръща с нов сезон