Актуално Други

Поп звездата Михаела Филева става треньор в новия сезон на „Гласът на България“

Добави коментар

Най-гледаното музикално шоу се завръща през пролетта с нови елементи и изненади

Една от най-успешните и награждавани поп изпълнителки у нас, с опит в оценяването на музикални таланти – Михаела Филева – ще се присъедини към звездния състав от треньори в шестото издание на „Гласът на България” през пролетта на 2019 г. по bTV. Двайсет и седемгодишната певица, текстописец и инфлуенсър ще седне на един от емблематичните червени столове в търсене на най-добрия глас на България редом до любимите на цялата страна треньори – музикантът и продуцент Владимир Ампов – Графа, рок-легендата Иван Лечев и поп-фолк дивата Камелия.

 

„Присъединяването на успешен млад изпълнител като Михаела Филева към звездите на „Гласът на България” е естествено продължение на поредицата от успехи и еуфория, които предизвикаха последните издания на шоуто.  Тя ще придаде нова динамика в треньорския състав и ще направи битката за таланти още по-оспорвана и забавна”, коментира Ангелина Белчева, мениджър „Локални продукции“ на bTV и продуцент на „Гласът на България”.

 

„Познавам Михаела като музикант и вярвам, че нейната лична история и енергията, която излъчва, ще вдъхновят младите талантите да покажат най-доброто от себе си на сцената на „Гласът на България“ и ще им помогне да повярват в мечтите си. Вярвам, че има с какво да изненада и нас, треньорите“, коментира носителят на треньорската корона от последните два сезона Иван Лечев.

 

Награждаваната четири пъти за „БГ изпълнителка на годината“ Михаела Филева благодари на bTV за възможността да бъде треньор в най-гледаното музикалното риалити у нас и сподели вълнението си за новата роля.

 

Впускам се в това предизвикателство с огромна емоция и ще се опитам да бъда максимално полезна за талантите. Не беше толкова отдавна времето, в което бях „от другата страна", и знам точно какво е усещането, какви са притесненията, несигурностите  и емоциите на участниците. Знам и как могат да бъдат преодолени“, добави Филева, която е определяна като една от най-позитивните личности на музикалната сцена у нас, следвана от стотици хиляди фенове в социалните мрежи и с милиони гледания в YouTube.


Новият сезон на „Гласът на България“ ще предложи на зрителите на bTV и нова порция завладяващи гласове и вълнуващи лични истории, които ще бъдат следени отблизо от  най-горещите водещи – хип-хоп дуото Pavell & Venci Venc’. Промени в регламента и спиращи дъха нови елементи във всеки един етап от шоуто ще превърнат надпреварата за наградата от 50 000 лева и титлата „Глас на България“ 2019 още по-оспорвана и ще държат певците и треньорите в напрежение до самия край.

 

Неповторимите гласове, атрактивните дуо- и трио формации, както и оригиналните аранжименти на български и световни хитове, които „Гласът на  България“ предложи на зрителите на bTV през последните няколко сезона, превърнаха шоуто в най-гледаното музикално риалити у нас. Петото издание  на „Гласът на България“ привлече близо половината от цялата зрителска аудитория пред малкия екран или средно 1,2 милиона зрители. Тази есен над 3500 певци от различни краища на света се явиха на предварителните кастинги за шести сезон, като най-добрите 100 от тях ще бъдат чути от треньорите на „кастингите на тъмно“.


За Михаела Филева


Михаела Филева е сред най-популярните и награждавани млади изпълнители на българската музикална сцена. Тя е на 27 г. от гр. Велико Търново, където на 6 години прави и първите си музикални стъпки. През 2012 г. издава дебютния си сингъл "Когато ти трябвам”, като част от лейбъла „Монте Мюзик“.  Следват серия от сингли с видеоклипове, оглавяващи родните чартове, сред които „Опасно близки”, „Приливи и отливи”, „И аз съм тук”, „Инкогнито”.  Последват и редица престижни награди, сред които „Най-добра жена изпълнител“  за 2013, 2014, 2015 и 2016 г., „Дебют", „Най-добър текст", „Жена на годината“, „Най-добър БГ албум" и други.


Михаела Филева е сред малкото български изпълнители, които в кариерата си са записали колаборации с популярни музиканти от различни жанрове, както и участия в различни класически концерти.  За 7 години в музикалния бизнес Михаела Филева има два самостоятелни албума - „Инкогнито”, отличен с наградата „БГ албум на годината” и „Нова страница”, който освен 18-те песни съдържа и специална акустична част.


Михаела Филева е и сред най-обичаните и популярни артисти в социалните мрежи, като видеоклиповете  ѝ събират милиони гледания в YouTube. Активно участва в благотворителни кампании, най-често насочени към деца и образование, вълнува се от математически науки и танци, има сключени рекламни договори с големи световни марки.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Гласът на България

Финалът на “Гласът на България” е тази неделя

​Участници от "Гласът на България" блестят в световната класация на The Voice

Нокаутите в „Гласът на България“ продължават с пълна сила

Предстоят последни страховити вокални битки в сезон 10 на „Гласът на България“

Истински музикални шамари в "Гласът на България"