Актуално Други

Петя Дикова с кауза за репродуктивното здраве

Добави коментар

Водещата подема инициатива за повишаване на информираността за превенцията на проблеми в тази област

Петя Дикова насочва вниманието към репродуктивното здраве и ранната превенция на проблеми в тази област. В „Тази сутрин“ по bTV водещата на най-гледаното селебрити шоу у нас COOL… T ще покаже серия от репортажи, които ще помогнат на зрителите да се ориентират за потенциалните проблеми и начините за преодоляването им в случай, че поискат да имат деца.

 

„В работата ми като водещ и репортер често се срещам с жени, които са се посветили на кариерата си и оставят създаването на поколение за по-нататък. Това е нормално, аз го разбирам, това е тяхно право и избор, но за съжаление в някои случаи репродуктивните проблеми могат да се появят и в ранна възраст. Медицината вече позволява да бъдем подготвени и само с едно изследване да разберем доколко можем да си позволим да отлагаме раждането“, коментира водещата.

 

Повечето жени не мислят за репродуктивното си здраве преди да дойде момент в живота им, в който са готови и искат да имат деца. В много случаи тогава вече е късно, а проблемите са такива, че могат да бъдат предотвратени на по-ранен етап. Жените имат възможности да подобрят или съхранят шансовете си за раждане, когато и ако поискат да станат майки. Информационната инициатива на Петя Дикова цели да насърчи жени на възраст между 25 и 35 години да се изследват, за да разберат какъв е репродуктивният им статус и да вземат адекватни мерки. Такова изследване отнема минути, но резултатът може да е един нов желан човешки живот.

 

Първият репортаж, част от информационната кампания, разказа историята на Златка Христозова. Тя случайно си прави изследване и разбира навреме, че има проблем, който може да бъде преодолян.

 

Следващите истории на Петя Дикова може да проследите в ефира на „Тази сутрин“ и bTV Новините.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър