Темата на Нова

„Темата на Нова”: Под лупа - неделя, 25 ноември, 19.30 ч.

NOVA • От 0/5

„Темата на Нова”: За строежа на метрото - кога е поставено началото, докъде сме стигнали днес и какви за бъдещите планове за развитието му? - неделя, 25 ноември, 19.30 ч.

Неделя, 25 ноември, 19.30 ч.

Тема: Под лупа
Автор: Рада Богданова
Оператор: Станислав Илиев

Рада Богданова Строежът на метрото започва през 79-та година. Днес, 33 години по-късно, продължаваме да го строим – чертаят се амбициозни планове за развитие, с апломб се откриват нови отсечки, започват да се строят следващите, броим пътниците, които го ползват, и гледаме дори още по-напред, към 2020 г., когато може би ще стигаме и до кабинковия лифт с него.

Неделният епизод на „Темата на Нова” и авторът Рада Богданова ще поставят под лупа именно историята, настоящето и бъдещето на подземната железница. Екипът на Нова ТВ ще ни върне назад в годините, когато са заложени първата станция и тунел. Ще разберем какво се случва днес – колко от нас ползват метрото, колко биха искали, но не могат, колко е сигурно под земята и кой какво контролира, какво се случва с трафика отгоре и намаляват ли автомобилите? Какви спомени крие столичното метро и най-важното – какво е неговото бъдеще и ще успеят ли все пак хората, които вече 3 десетилетия следят развитието му, да стигнат някой ден до Витоша с него?

Отговорите – тази неделя в „Темата на Нова” с автор Рада Богданова, от 19.30 ч. по Нова ТВ.

Още за Темата на NOVA

12:30
01.02.2020
Темата на NOVA
19:20
02.02.2020
Темата на NOVA

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg