Други

Защо спряха снимките на сериала „Седем часа разлика“?!

• От 0/5

Официалните становища „Глобал филмс“  и bTV по повод публикациите, за прекратяване на снимките на сериала „Седем часа разлика“

По повод публикациите, за прекратяване на снимките на сериала „Седем часа разлика“ и последвалия медиен интерес, продуцентска компания „Глобал филмс“ официално заявява следното:

Налага се да преустановим снимачния процес на сериала, чийто ко-продуценти сме, въпреки искреното ни нежелание да прибегнем до това крайно решение. За да продължим работа е необходимо другият ко-продуцент – bTV Media Group - да изпълнява стриктно основното си задължение по договора, а именно да извършва плащанията за продукцията в определените от договора срокове. Голямото желание на Магърдич Халваджиян и целия екип е „Седем часа разлика“ да продължи да радва почитателите си и след приключване на третия сезон (и част от четвъртия), чиито епизоди вече са заснети.

Магърдич Халваджиян:

„Този сериал е наша рожба! Създадохме го заедно с прекрасните сценаристи Любен Дилов и Милена Фучеджиева. Отидохме с идеята в bTV. Реализирахме един успешен продукт, с който се гордеем. Тъжно ни е, че ще приключим с него по този начин, но за да продължим аз лично и екипа ми да работим, се нуждаем от финансово обезпечаване. Жалко е също, че великолепните актьори, които имат огромна заслуга за успеха на „Седем часа разлика“ и които се превърнаха в любимци на зрителите също са потърпевши в тази ситуация. Лично аз поканих Ваня Цветкова и тя се завърна в България, за да стане част от нашия сериал. Всички ние сме емоционално обвързани с това, което заедно създадохме.“  

От „Глобал филмс“ все още сме готови да възобновим снимачния процес, стига bTV Media Group да гарантира финансовото обезпечаване на продукцията, както предвижда договора.bTV: Настояваме снимките на „Седем часа разлика” да бъдат възобновени


Едностранното решение на „Глобал филмс” да спре снимачния процес противоречи на договорните отношения между страните. bTV не приема решението на „Глобал филмс” и настоява продукцията да продължи.

Българските сериали са основен приоритет в програмната политика на bTV, като за 2 години и половина телевизията вложи над 15 милиона лева, ангажира над 100 талантливи български актьори, както и над 600 професионалисти от кино индустрията в своите проекти.

Излъчването на третия поред български сериал, продуциран от bTV - „Седем часа разлика”, е залегнало в стратегията на телевизията за следващите 2 години и в този смисъл очакваме „Глобал филмс”, съгласно договора с bTV, незабавно да подновят работата по продукцията на сериала.

„Седем часа разлика” ще продължи да радва феновете си с вълнуващата история на героите между София и Ню Йорк всеки вторник от 21.00 часа по bTV.

Още за Седем часа разлика

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg