Актуално В програмата

Нова Спорт празнува 20 години английска Висша лига

Добави коментар

Най-силният и вълнуващ футболен шампионат в Европа – Висшата лига на Англия, празнува своята 20-а годишнина през лятото.
От 23 юли серия от исторически срещи, култови моменти и едни от най-големите имена напомнят величието на шампионата

Нова Спорт празнува 20 години английска Висша лигаНай-силният и вълнуващ футболен шампионат в Европа – Висшата лига на Англия, празнува своята 20-а годишнина през лятото. По този повод Нова Спорт е подготвила истински подарък за верните фенове на английския футбол.

Медията ще отбележи юбилея със селекция от най-зрелищните и исторически двубои от шампионата. От 23 юли в продължение на 20 дни зрителите ще се насладят отново на най-вълнуващите битки по английските терени, като всеки ден ще бъде посветен на нов сезон и на най-интригуващите срещи от него.

Споменът за романтичните времена на играта ще бъде върнат с историческите мигове от двубоите през 90-те години.
Нова Спорт ще припомни сблъсъка между Ливърпул и Манчестър Юнайтед от 1993 – 1994, когато „червените дяволи” поведоха с 3:0 на стадиона на своя съперник „Анфилд”, но „мърсисайдци” успяха да изравнят резултата и после да вдигнат плаката „Елате пак, когато спечелите 18 титли”. Ще бъде показан отново и най-бързият хеттрик в историята на състезанието, реализиран от Роби Фаулър в срещата на Ливърпул и Арсенал от сезон 1994 – 1995. Няма да бъде пропусната и знаменателната загуба за Манчестър Юнайтед на терена на Астън Вила с 1:3, след която дойде и знаменитата реплика на Алан Хансен „С деца не можеш да спечелиш лигата”. Точно тя послужи за вдъхновение на „червените дяволи” при триумфа в Лигата през сезон 1995 – 1996, а и през следващите близо 10 години.

В 20-дневната ретроспекция феновете отново ще могат да се насладят на блясъка и величието на фигури като Ерик Кантона, Роби Фаулър, Майкъл Оуен, Алан Шиърър, лудата банда от Уимбълдън, Тиери Анри, Денис Беркамп, Дейвид Бекъм, Давид Жинола, Рууд ван Нистелрой, Патрик Виейра, Рой Кийн, Фаустино Асприля, Джанфранко Дзола, Рууд Гулит и други. На финала на футболния маратон зрителите ще станат свидетели и на мачове на звездите от последната декада като Кристиано Роналдо, Уейн Рууни, Джон Тери, Франк Лампард, Стивън Джерард и др.

Създадена през 1992 година, Висшата Лига на Англия променя великата игра по целия свят и заслужено се утвърждава като едно от най-престижните и гледани първенства не само в Европа, но и по света.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Футбол

Световното първенство по футбол 2022 в ТВ програмата

Евро 2020 в каналите на Нова и БНТ - ТВ програма

БНТ 1 излъчва ЦСКА - „Клуж“ и „Лудогорец“ - „Антверп“

УЕФА отложи Евро 2020 за лятото на 2021

Вълнуващи футболни срещи и звезден уикенд от НБА през февруари по DIEMA XTRA