Архив Отечествен фронт

Карбовски: Разказвам ви историята на моя живот

Добави коментар

Тази събота, 30 юни социалният ъндърграунд „Отечествен фронт” разказва за Джон Лоутън.
Тази събота, 30 юни социалният ъндърграунд „Отечествен фронт” разказва за Джон Лоутън. „Утре е Джулая. Случва се нещо уникално – световен рок-музикант избира България и българското слънце. Той няма да кацне, да престои по-малко от 24 часа и да си замине. Той ще пее на скалите в Камен бряг, гледайки на изток.” – разказва Мартин Карбовски. – “Защото Джон Лоутън харесва България и българите...”

Карбовски: Разказвам ви историята на моя живот

За пръв път Джон Лоутън и първата му група - „The Deans” - свирят извън Англия в един от най-ексклузивните клубове в Хамбург - тогавашната Мека на музиката. Именно за тази част от живота си Джон споделя: „Бяха хубави времена в Хамбург и тогава срещнах жена си с която съм и сега – Ирис. Тя не ме хареса особено от началото, но в крайна сметка получих своето. Вторият път когато се върнах в Хамбург, отново се видяхме и този път ме хареса малко повече от предишния. От тогава сме заедно, всичките тези години. От 1969...”. Джон споделя за първата си среща с легендарната група Юрая Хийп: „Юрая Хийп” се превърна в семейство. Станеш ли част от такова семейство, не можеш да си тръгнеш. Винаги ще бъдеш част от семейството”.

Защо Джон Лоутън харесва България и българите?
Той ясно си спомня точния момент: „Бях на Джулай морнинг на Камен бряг. Срещнах господин Цонко Цонев, който ми каза: „Трябва да си там в пет и половина сутринта!”. Станах в четири и казах на жена ми: „Кажи ми защо го правя?”... Точно в пет и половина слънцето се подаде над хоризонта, засвирихме началните акорди и хората просто... В този момент разбрах защо то правя.”

“Едно момче на единадесет пасе крави, за да помага на семейството си, вместо да е на училище. Гледаме с Джон Лоутън едно и също нещо, а виждаме различно – за него това момче е герой...”
– коментира Карбовски. – “Лоутън е моят отговор на това защо посрещаме българския изгрев с „Джулай Морнинг” на Юрая Хйип, а не с “Юлско утро” на някоя българска банда... Посрещнете първото юлско слънце на скалите на Камен бряг и запазете традицията. Традицията за свобода и любов. Бях там в едно юлско утро и търсех любовта. Идете и вие там и потърсете любовта. Ако сте свободни.”

”Отечествен фронт”, събота, 30 юни 2012 г., 18:00 по Нова телевизия
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Отечествен фронт

Приказка от долната земя в “Отечествен фронт”, събота, 12 януари 2013 година

След края на света: Близки срещи от третия вид

Приложна магия

“Отечествен фронт”: Не без сина ми

Тя, той или то... в “Отечествен фронт”