Отечествен фронт

За обратната страна на църквата в “Отечествен фронт”

NOVA • От 0/5

Тази събота, 9 юни   “Отечествен фронт” разказва за Содом и Гомор в българската църква. “Вярвам, че истината трябва да се знае. Истината създава врагове и войни, но без нея живеем така, както живеем. Едни хора - монаси - ме извикаха в техния манастир. Застанаха с лицата и думите си. Доброволно. Вярвам, че няма да се отметнат. Показвам ги на вас и на онези в църквата, които вярват в Бог и искат да имаме наистина църква, а не бардак. Не отвръщайте очи! Не замитайте сметта под килима! Не се отказвайте от вярата и църквата! Но и не може да търпите това, което ще чуете!”


“Църквата ни трябва да е чиста!... Казвам това пред Господ. Ако лъжа, Господ ще ми даде заслуженото!” – казва отец Андрей, който е странен и говори странно, но говори от първо лице за гей-преживяванията си в манастира, за оргиите, за грижливо пазените църковни тайни. Говори за всичко това като свидетел. Но един свидетел не е свидетел. Вторият е отец Аверкий, който много иска да стане игумен на манастира. Ако заради това лъже или изкористява думите си – Господ ще го накаже, но ако казва истината – не трябва ли Църквата да накаже провинилите се?

 Третият свидетел е отец Прокопий.

Третият свидетел е отец Прокопий. Той не е потърпевш и замесен, както първият и не е заинтересован, както вторият – затова е и най-обективен.

“Отдавна слушате слухове за това, че църквата е поминък на обратните.
Там те намират спокойствие, подслон и сродни души. Това отвръща миряните от църквата. Отвръща ктиторите. Някой толерира обратните в църквата! След тези разкази остава да питаме това случайно ли се случва. И колко пъти трябва да се случи, за да престане официалната църква да не признава, че има този проблем?” – коментира Карбовски.

отец Николай

– “На връщане от Добрич качих на стоп един друг поп – със светли очи и светло лице – отец Николай. За малко не се сбихме в колата! Останах с впечатлението, че отец Николай изпитва търпимост и братска любов към гейовете в църквата. Твърди, че са болни хора, но не твърди, че е грях да се служи с тях Света Литургия. Докато католиците низвергват своите свещеници-педофили, докато други църкви се опитват да се покажат чисти пред лицата на миряните, нашата църква прави това, което се правеше по времето на социализма – отрича един грях, който по канон се нарича страшен и гнусота. И се гонят носителите на лошата вест!”

”Отечествен фронт”, събота, 9 юни 2012 г., 18:00 по Нова телевизия
 

Още за Отечествен фронт

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg