Актуално Други

Сериалът "Под прикритие" е селектиран за наградите "Еми"

Добави коментар

Сериалът на БНТ "Под прикритие" е селектиран за участие в най-престижната надпревара за световните телевизионни награди "Еми".
Сериалът на БНТ "Под прикритие" е селектиран за участие в най-престижната надпревара за световните телевизионни награди "Еми". До момента няма български филм, който да е покрил изключително високите критерии и да е влязъл в битката за това отличие.


Сериалът на БНТ "Под прикритие" ще влезе в телевизионно съревнование за наградата Еми в категорията - Драматичен сериал. Селектирането на продукцията е първи подобен успех за българското телевизионно кино. До момента няма наш филм, който да е покрил изключително високите критерии и да е влязъл в битка за "Еми". Номинациите ще бъдат обявени на 8 октомври на пресконференция в рамките на МИПКОМ в Кан, а бляскавата церемония по награждаването е през ноември месец в Ню Йорк. Предстои "Под прикритие" да премине през тежки 2 етапа на гласуване от световна мрежа от експерти и борда на академията "Еми".

Севда Шишманова - програмен директор на БНТ: „Оценка за продукционната компания Сия и Камера, творческия екип - режисьори, сценаристи, монтажисти, актьори, за всички, които са на снимачната площадка - изключително висока оценка за тях. И разбира се, оценка за БНТ, която си свърши работата като продуцент. Аз имах възможност по време на скринингите да видя преките реакции, няколко са компонентите, които са видими и професионалистите ги сканират моментално - универсалност на историята, изключително високо стоене в жанра - криминалния жанр, актьорска игра - кастинг, и продукционната реализация. Това са критериите, по които се оценява един сериал."

Димитър Митовски, режисьор: „Засега за първи път български тв продукт стига толкова високо, така че това няма как да не ти даде импулси да правиш нови неща, дай боже по-добри. Високата оценка се дължи на качеството на сериала."

Признанието за сериала идва на фона на широкия световен пазарен интерес към него - преди дни беше представянето му от Лаянсгейт за Северна и Латинска Америка. Джаро и компания ще привлекат погледите и на публиката в Китай, Япония, Южна Корея и Централна Европа.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Под прикритие

Юлиан Вергов влиза в „Под прикритие“

Сериалът „Под прикритие“ тръгва от 9 декември

Филмов маратон с “Под прикритие”

“Под прикритие” вече и в Италия

Сложни каскади и много екшън в новия сезон на „Под прикритие”

В програмата: