Архив Отечествен фронт

“Отечествен фронт”: Да не сте посмели да правите това вкъщи!

Добави коментар

Тази събота, 12 май “Отечествен фронт” показва един човек, който може да държи 220 волта с голи ръце.

Тази събота, 12 май социалният ъндърграунд “Отечествен фронт” показва един човек, който може да държи 220 волта с голи ръце. “Иван Чукарски от Видин е истински жив феномен.


“Иван Чукарски от Видин е истински жив феномен.

Гледаме такива неща по “Дискавъри”, а те са под носа ни! Наоколо е пълно с житейски феномени, но ние имаме феноменалната способност да не ги забелязваме.” – разказва Мартин Карбовски. – “Понякога, докато снимаме, се чувстваме като малки деца пред фокусите на живота. В началото си мислех, че има някакъв трик и затова карах Иван Чукарски да повтаря фокуса отново и отново – за да се убедя, че това е възможно. От друга страна имаше и малко страх – все пак може точно пред камерата  да го удари тока...”

Иван Чукарски не само може да държи оголена жица, по която тече 220 волта ток, но може и да обясни причините за това си умение. Той дори е пробвал до 250 волта и... само лекично го гъделичкало по пръстите! Иван Чукарски е потомствен електротехник.

На 9-годишна възраст прави първата си инсталация, а феноменалната си способност открива съвсем случайно в електортехникума по време на лабораторно упражнение. Освен уникалните си умения Иван Чукарски има доста изобретения и всички са практични, полезни и евтини - GSM-алармен сигнализатор срещу кражби, зарядно устройство за електрически помпи на парни инсталации, електронна брава с цифров код за неохраняеми радиообекти, устройство за измерване на пробивната сила и пр. А следващото му изобретение ще е електро-Трабант-хибрид, който ще харчи около 3 лева на 100 километра.

“Какво се получи? Отидохме чак във Видин, за да снимаме един човек, който бърка с голи ръце в контакта, а намерихме изобретател!
Логично е да се попитаме защо чухме за него заради почти панаирджийския му номер, а не заради изобретенията?” – коментира Карбовски. – “Във филма “Ъндърграунд” на Емир Кустурица Петър Попара-Църния правеше на кино това, което Иван Чукарски от Видин прави на живо.

Животът на Иван Чукарски доста прилича на сюжета на “Ъндърграунд”, където електричарят Петър Попара беше набутан в едно подземие, в което трябваше да живее в едно мини-общество, където дори си произвеждаха ток, въртейки велосипед. Точно това се е случило и с нашия герой – талантът, изобретателят Иван Чукарски, електротехник от Видин, който въпреки феноменалните си способности, живее в безнадеждното подземие, наречено България. Занимава си се Иван Чукарски с дребните си радости, които обаче не му носят големи пари. Оставям ви да мислите върху това защо Иван Чукарски е там, където е и... да се пазите от оголените жици.”

”Отечествен фронт”, събота, 5 май 2011 г., 18:00 по Нова телевизия
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Отечествен фронт

Приказка от долната земя в “Отечествен фронт”, събота, 12 януари 2013 година

След края на света: Близки срещи от третия вид

Приложна магия

“Отечествен фронт”: Не без сина ми

Тя, той или то... в “Отечествен фронт”