Актуално Темата на Нова

Темата на Нова: Астронавт за един ден - събота, 12 май, 19:30 ч.

Добави коментар

Откривателският дух живее във всеки от нас. На неговата искра се крепи цялата ни цивилизация. Космосът. - събота, 12 май, 19:30 ч.
Темата на Нова: Астронавт за един ден - събота, 12 май, 19:30 ч.
Събота, 12 май, 19:30 ч.
тема: Астронавт за един ден
автор: Николай Василковски
оператор: Росен Илиев

Николай ВасилковскиОткривателският дух живее във всеки от нас. На неговата искра се крепи цялата ни цивилизация. Космосът. Понятие толкова обширно и безгранично, колкото нашето въображение. Границите на Вселената не са там, докъдето проникват очите на астрономическите телескопи, а там, където свършва човешкото любопитство. И дори някой ден да стигнем до предполагаемия край на нашия свят – това, което знаем за него пак ще е нищожно в сравнение с това, което не знаем.

Какъв искам да стана като порасна? Уместен въпрос, който всеки от нас си е задавал в определен момент от живота. Проучванията при децата до 15 години показват, че 7 от първите 10 мечтани професии са свързани с науката и технологиите. Под една или друга форма в десятката задължително присъства професията "астронавт". Бъдещите откриватели. Ще ги намерим там, където започва пътят към звездите. В един от трите в света технологични комплекси „Space Camp”.

Открит през лятото на 2000 година този уникален парк на мечтите в турския град Измир е инкубатор на откриватели. До този момент това място е запечатало амбициите на над 100 хиляди деца и възрастни от близо 55 държави да полетят към необятното небе.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Темата на NOVA

„Новата вълна” в „Темата на NOVA”

„Да уловиш слънцето” в „Темата на NOVA”

„Ничии и свои“ в „Темата на NOVA“

„В лабиринта на ТЕЛК” в „Темата на NOVA“

„Когато миналото поостане” в „Темата на NOVA“

В програмата:

19:20 30.03.2024
Тв програма NOVA
20:45 30.03.2024
Тв програма NOVA NEWS